Premier: ‘PVV niet te groot maken’

Minister-president Mark Rutte reageerde in het televisieprogramma Buitenhof op de commotie die ontstond rondom de hoofddoek van de Koningin en de uitspraken van Wilders daaromtrent.

Volgens de premier moeten we ‘niet op iedere opmerking van de PVV reageren, want dan maken we Geert Wilders te groot.’

PvdA-Kamerlid Jeroen Recourt sprak zich van de week uit over de kwestie. Hij vond het onhandig dat de premier Mark Rutte de Koningin niet in bescherming nam tegen de uitspraken van PVV-leider Geert Wilders over de sjaaltjes-affaire.

Rutte reageert daarop in Buitenhof. De premier vond dat zijn kabinet de rel wel goed heeft afgehandeld. Staatsbezoeken vallen onder de verantwoordelijkheid van de minister van Buitenlandse Zaken.

‘Uri Rosenthal heeft meteen die zondag gereageerd. Wat hadden we meer moeten doen?’, vroeg Rutte zich hardop af. Volgens Mark Rutte zat Geert Wilders echt niet op een vermanend telefoontje van zijn kant te wachten. ‘Als ik Geert had gebeld, was hij echt niet onder de indruk geweest hoor.’

Crisis

Rutte reageerden in Buitenhof ook op de kredietverlaging van de eurolanden.

Kredietbeoordelaar Standard & Poor kondigden eind deze week aan dat de kredietwaardigheid van veel landen waaronder Frankrijk, Italië en Oostenrijk negatief moest worden bijgesteld.

Mark Rutte vindt, samen met Duitsland, dat een permanente noodfonds zo snel mogelijk het tijdelijke noodfonds voor de euro moet vervangen.

Tot slot nog enkele bemoedigende woorden van de premier. ’2012 zal een moeilijker jaar worden dan 2011.’ Volgens Rutte zullen we ‘de crisis dit jaar echt met z’n allen gaan voelen.’

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>