Rutte op voorhand negatief over samenwerking SP

Premier Mark Rutte liet zich in het programma Buitenhof niet alleen uit over de sjaaltjeskwestie en de huidige Europese crisis. Hij liet zich ook desgevraagd voorzichtig uit over de toekomst van de VVD na deze regeringsperiode.

Daar waar de SP, bij monde van SP-fractievoorzitter Emile Roemer, zich prima ziet regeren met een tegenpool als de VVD. Is de huidig premier sceptischer over een samenwerking.

‘Als persoon zou ik graag met Roemer in een kabinet zitten, maar inhoudelijk is dat nogal wat.’ Blikt Rutte voorzichtig vooruit.

Ook de perikelen rondom de coalitiepartner CDA laten de premier koud. Volgende week presenteert het Strategische Beraad onder leiding van Aart-Jan de Geus de nieuwe koers van het CDA tijdens het congres van de partij. Over de uitkomsten ziet Rutte geen problemen ontstaan. ’Ik zie niet het begin van een aanwijzing dat het tot gedoe kan leiden’, aldus een zelfverzekerde minister-president.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>