Maakt Lutz Jacobi een kans?

Toen Lutz Jacobi, iedereen kent haar inmiddels wel, zich dinsdagochtend vlak voordat de aanmeldtermijn sloot, ook nog kandidaat stelde waren alle kandidaten bekend.

De strijd tussen de vijf kandidaat-opvolgers van de vertrokken PvdA-leider Cohen is nu echt begonnen.

Met haar ongewone voorkomen, haar lage stemgeluid en trotse Friese inborst behoort Lutz Jacobi op voorhand allerminst tot de favorieten. 

Jacobi stelde zich dinsdag vijf voor twaalf kandidaat, luttele minuten voordat de termijn sloot. Als zij in de file had gestaan, dan ‘ging het hele verhaal niet door,’ erkent ze.

De PvdA-Kamerlid is een absolute underdog, zelfs menig PvdA prominent moest toe geven, toen hen naar commentaar werd gevraagd, eerst even wikipedia te hebben geraadpleegd omdat zij niet zo goed wisten wie Jacobi was.

Inmiddels maakt zij furore, met haar gewone, bijna jiskefet achtige presentatiestijl en haar down-to-earth en recht toe recht aan mentaliteit.

Gisteren was Jacobi’s vuurdoop op de Nederlandse televisie. Bij Pauw en Witteman kon het grote publiek kennismaken met de korfballende Friesin.

De vraag van de avond was natuurlijk, wie is Lutz en heeft zij de magie om de PvdA naar een hoger plan te trekken en de boel in goede banen te leiden? Haar tafelgenoten bij P&W leken in ieder geval aan haar lippen te hangen. Waarbij blikken van verbazing, vertedering, begrip en soms bespeurde ik zelfs een onderdrukte spottende glimlach, elkaar in rap tempo afwisselden.

Hoe het ook zij, deze vrouw maakt duidelijk gevoelens los.

En in een land waarin Emile Roemer ineens de gedoodverfde opvolger is van premier Mark Rutte, en Jamai de winnaar van de eerste Idols, sluit ik niet uit dat Lutz op 16 maart wordt gekozen tot de nieuwe leider van de PvdA.

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Maakt Lutz Jacobi een kans?

  1. Pingback: Aantal vrouwen in politiek zorgelijk laag | Politiek

  2. Willemijn

    Jacobi IS de Partij van de Arbeid! -WINNEN!!!!-

      /   Reply  / 
  3. Pingback: Samsom ook favoriet bij jonge socialisten | Politiek

  4. Elise

    Ik houd m’n hart vast. Eerst dacht ik dat het (inderdaad een jiskefetachtige, of een Koot en Bie-)grap was. Maar helaas het is een serieuze poging. Wie is dat, Lutz Jacobi?? Ze zit al een flink aantal jaren als (ook mijn) volksvertegenwoordiger in de tweede kamer. Misschien heb ik wat gemist maar ik heb nog nooit iets van haar vernomen. Schrok dan ook toen ik zag dat deze vrouw zich kandidaat stelde. Ach, misschien past het ook wel in een periode waar het populistische gedachtengoed en vooral, “de taal van het volk” spreken hoogtij viert…. Brrr, ik moet er niet aan denken.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>