De Jager houdt vast aan de euro

De minister van Financiën Jan Kees de Jager (CDA) weet het zeker. Het onderzoek naar de kosten van de euro heeft De Jager niet aan het twijfelen gebracht.

De minister schermt met diverse onderzoeken die laten zien dat de kosten van het opbreken van de eurozone veel hoger zijn dan het Britse onderzoeksbureau heeft berekend.

Meest gehoorde kritiek over het gulden-rapport is wel dat het eurosceptische Lombard Street Research heeft verzuimd met exacte cijfers te komen. Het rapport spreekt van een ‘aanzienlijk welvaartsverlies’ en wijst voor de oorzaak met een beschuldigende vinger richting de euro. Met het rapport zou PVV-leider Geert Wilders een mening hebben gekocht, aldus diverse criticasters.

Volgens de minister is het ‘natuurlijk geen verrassing dat de PVV met een rapport komt dat terugkeer naar de gulden bepleit’ maar hij blijft erbij dat heeft de euro en de interne markt in Europa Nederland juist veel voordelen gebracht. Het kabinet zal daarom blijven inzetten op stabiliteit in de eurozone, zei De Jager.

De minister van Financiën heeft al vele rapporten over de euro voorbij zien komen. ‘Uit al deze onderzoeken blijkt dat de kosten door anderen veel hoger geschat worden.’

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>