Premier Mark Rutte: er zijn geen afspraken met SGP

Mark Rutte is duidelijk, er zijn volgens de premier geen afspraken buiten het regeer- en gedoogakkoord om gemaakt met de SGP. Ook niet om ervoor te zorgen dat het kabinet in de Eerste Kamer een krappe meerderheid behaalt.

De minister-president zei dat tijdens het wekelijkse vragenuurtje vandaag, in antwoord op vragen van D66- fractieleider Alexander Pechtold.

Pechtold vraagt om transparantie in navolging van het optreden van Rutte zaterdag tijdens de SGP-jongerendag in Utrecht. De VVD-premier prees daar de staatkundig-gereformeerden als betrouwbaar, daarin zei Rutte ‘afspraak is bij de SGP afspraak.’ Uit die woorden leidt de D66-leider af dat er dus afspraken zijn gemaakt met de SGP. En vraagt om openheid van zaken.

Rutte stelde daarop nogmaals dat er ‘géén afspraak’ is gemaakt met de SGP. ‘En mijn uitspraak over ‘afspraak is afspraak’ geldt ook voor mijn contact met de heer Pechtold’.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Premier Mark Rutte: er zijn geen afspraken met SGP

  1. Pingback: ‘Kabinet-Rutte niet gul om het vragen van advies’ | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>