Hero Brinkman geeft tekst en uitleg bij P&W

Hero Brinkman gaf dinsdagavond bij Pauw en Witteman tekst en uitleg over zijn vertrek bij de PVV.

Daarin gaf Brinkman aan dat hij niet vies is van een beetje populisme. Wel zegt de ex-PVV’er dat er ‘verschillende soorten populisme zijn’.

Brinkman vindt dat politiek prima op een keiharde manier mag worden bedreven, maar als er eenmaal partijen zijn die naar je luisteren, ‘zul je moeten evalueren en vervolgens over je eigen schaduw heen moeten stappen’. Om vervolgens de ‘mensen die je hebt weggezet weer binnen halen’.

Op de vraag of je dan dat niet ongeloofwaardig bent, antwoordde Brinkman koeltjes: ‘ik vind de ideologische aspecten van de islam nog altijd verderfelijk en niet van deze eeuw’.  Maar of de mensen ‘terecht of onterecht in de islam geloven’ is volgens Brinkman nog altijd een keuze van de mensen zelf. ‘Het is een vrij land.’

Uiteindelijk is het Polenmeldpunt de laatste druppel geweest, die Brinkman heeft doen besluiten om te vertrekken bij de PVV. ‘Kennelijk komt daar het nieuwe grote gevaar vandaan.’ Volgens Brinkman rammelt het meldpunt echter aan alle kanten, met ‘de inhoud en de manier waarop mensen melding kunnen doen,’ was hij ‘absoluut niet blij’. Toen hij dit vandaag in de PVV fractie wilde bespreken werd het agendapunt door Geert Wilders opgeschort tot na de tussenformatie.

Brinkman voelde zich roepende in de woestijn, alle 22 andere fractieleden zeggen volgens hem altijd ja en amen en staan dus pal achter het Polenmeldpunt. Volgens Brinkman omdat zij voor hun politieke carrière teveel afhankelijk zijn van één man: Geert Wilders. Mensen zijn volgens hem simpelweg te bang om hun baan kwijt te raken.

Het ‘ja-knikken’ van de rest van de fractie en het uitstellen van het behandelen van het meldpunt zat Brinkman zo hoog, dat hij besloot op te stappen. Via SMS bracht hij Geert Wilders op de hoogte: ‘Ik ga om 1 uur aankondigen dat ik uit de fractie stap.’ Wilders reageerde: ‘Dat spijt mij oprecht.’ Of woorden van gelijke strekking.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Hero Brinkman geeft tekst en uitleg bij P&W

  1. Pingback: Peiling: Hero Brinkman niet echt populair | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>