Pechtold: ‘Bij val kabinet moet Kamer het initiatief nemen’

Als de onderhandelingen tussen de coalitiepartijen VVD, CDA en gedoogpartner PVV nergens toe leiden en nieuwe verkiezingen nodig zijn, dan wil D66 voorkomen dat er veel tijd verloren gaat.

In het televisie-programma Nieuwsuur zei D66-leider Alexander Pechtold dat in dat geval de Tweede Kamer zelf het initiatief moet nemen om tot structurele hervormingen te komen.

Als het aan Pechtold ligt zal Nederland hoe dan ook aan de Europese eisen moeten voldoen. Dat betekent dat het begrotingstekort volgend jaar niet boven de 3 procent van het bruto binnenlands product mag uitkomen.

D66 is een groot voorstander van een stapsgewijze verhoging van de AOW-leeftijd. Zaterdag zei D66-leider Pechtold dat wat hem betreft volgend jaar die leeftijd al meteen met 6 maanden kan worden verhoogd.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Pechtold: ‘Bij val kabinet moet Kamer het initiatief nemen’

  1. Audri

    Pechtold maakt ALLEEN maar lawaai in de kamer (en publiciteit) over zaken die toch niet gebeuren. En mocht er toevallig wel iets gebeuren staat hij altijd buitenspel !

      /   Reply  / 
  2. Pingback: D66 vindt gratis trouwen te duur | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>