De Jager verdedigt bezuinigingsbeleid, wil niet terug in politiek

‘Dat er wordt hervormd is veel belangrijker’

Oud-minister van Financiën en ooit CDA-wonderboy Jan Kees de Jager wil niet terugkeren in de politiek. Dat zegt hij in een interview met Elsevier.

Over het bezuinigingsbeleid van het huidige kabinet, dat van alle kanten onder vuur ligt, is De Jager opvallend mild. Hij noemt de gedachte dat hard bezuinigen slecht is voor de economie maar een ‘heel beperkt deel van de waarheid’.

‘Als je de schuld zo erg uit de hand laat lopen dat het vertrouwen totaal wegvalt, dan is dat veel erger dan niet bezuinigen’, aldus De Jager. Ruimte om de economie te stimuleren is er volgens de oud-minister niet.

Het is ook ongepast om als oud-minister je opvolger af te vallen, dus De Jager kent zijn rol. Hij pleit voor hervormingen van de arbeidsmarkt en het verder ontwikkelen van de Europese interne markt: ‘Dat er wordt hervormd is veel belangrijker dan de discussie: stimuleren versus bezuinigingen’.

Zijn uitspraken zijn mild vergeleken met de oppositie die het CDA in de Tweede Kamer voert. Daar richt men zich fel tegen nivellering en lastenverzwaring.

CDA-leider Sybrand Buma noemt de hervormingen ook wel, maar hij lijkt ze niet tot speerpunt te hebben gemaakt, zoals Alexander Pechtold van D66, die er een ware sport van maakt om in ieder interview op te roepen versneld het ontslagrecht te versoepelen en de WW-duur te verkorten.

Afbeelding: screenshot Youtube/Altijd Wat

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “De Jager verdedigt bezuinigingsbeleid, wil niet terug in politiek

  1. Jack888

    Een wonderboy?Een top leugenaar en volksverlakker,dat is ie.Net als die gladde Balkenende,Bos etc.Eerst ons totaal uitnemen,en dan samen ,NU DUS,hun zakken vullen.Zo werkt het in de politiek.hoe slechter je het doet,hoe meer kiezersbedrog je pleegt,hoe rijker je beloont word.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>