Wilders aangesproken op NSB-vlaggen en Hitlergroeten

Algemene Beschouwingen 2013: Neonazisme op PVV-demonstratie

D66-leider Alexander Pechtold heeft PVV-leider Geert Wilders aangesproken op neonazistische uitingen op de PVV-demonstratie van zaterdag. Wilders reageerde aangebrand en weigerde in eerste instantie afstand te nemen.

Pechtold vroeg Wilders om afstand te nemen van de extreemrechtse uitingen, NSB-vlaggen en Hitlergroeten, die te zien waren op de PVV-bijeenkomst.

Wilders reageerde eerst ontkennend: ‘Wat een zielig mannetje is Pechtold toch’, en: ‘Ik ga echt niet reageren op de ultieme miezerigheid van de heer Pechtold. U bent te klein en te miezerig om voor op z’n kop te gaan staan.’

Na aandringen voegde hij toe: ‘De PVV heeft niets met antisemitisme, met extremisme. Dat spreekt voor zich, ik ga me niet verdedigen.’

Ordinaire scheldpartij

De inbreng van Wilders was weinig inhoudelijk. De PVV dient een motie van wantrouwen tegen het kabinet in. GroenLinks-leider Bram van Ojik noemt de inbreng van Wilders een ordinaire scheldpartij die niet serieus te nemen is.

Afbeelding: screenshot PVV-bijeenkomst met middenachter NSB-vlaggen.

Het debat is te volgen via politiek24.nl

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>