CDA’ers kraken te rechtse koers Sybrand Buma af

Buma wordt gezien als rechtse hardliner in lijn Verhagen en Hillen

Aan de vooravond van het partijcongres van zaterdag luchten een aantal CDA’ers hun hart in het Algemeen Dagblad. Zij vinden het nieuwe CDA te rechts.

Partijleider Sybrand Buma zet een koers uit die de sociale vleugel binnen zijn partij niet bevalt. Dat hij zich tegen nivellering keert en weigerde mee te werken aan het begrotingsakkoord met het kabinet, hebben kwaad bloed gezet.

De rechtse strategie van Buma is evident bedoeld om kiezers van de VVD terug te halen. Dit wordt door progressieve CDA’ers gezien als opportunistisch.

Oud-Kamerlid Jan Schinkelshoek duidt: ‘Het is jammer als het CDA zichzelf definitief veroordeelt tot rechts. Het past bij christendemocraten vanuit het centrum van de politiek te opereren en verbinding te zoeken.’

Partijvoorzitter Ruth Peetoom krijgt het flink voor haar kiezen. Zij zou te zwak zijn. Door haar eigen partijleden wordt ze beschouwd als ‘ingemetseld’ en onzichtbaar. Ze zou enkel bezig zijn met het behoud van haar eigen baan.

‘Sybrand Buma zet de koers uit, Peetoom heeft niets meer te vertellen’, wordt aan het AD toevertrouwd. ‘Je hoort of ziet haar niet meer’, legt een CDA’er uit.

Lees meer op ad.nl

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>