VIDEO: Pechtold ziet D66 als de enige middenpartij

PVV van Wilders krijgt opnieuw veeg uit de pan van D66-leider

Dit weekend vond in Utrecht een partijcongres van D66 plaats. In de peilingen doet de partij het goed. Voorman Alexander Pechtold ziet zijn partij als de enige die vanuit ‘het midden’ hervormingen op de agenda zet.

Pechtold beticht het CDA van het wegvluchten uit het midden van het politieke spectrum. Met dit soort uitspraken toont hij zijn geoefendheid in partijpolitieke profilering en campagnestrategieën. Pechtold spint er op los.

In de oppositie tegen het kabinet van VVD en PvdA zijn er namelijk niet veel smaken. Ofwel de harde wij-zijn-tegen-alles-lijn van de PVV, waar de SP op meelift, ofwel het bieden van een redelijk alternatief. In dat laatste speelveld strijden D66 en het CDA om de gunst van grote groepen middenkiezers.

‘Laat extremisme nooit mainstream worden’

Maar Pechtolds sterkste troef is wellicht de krachtige oppositie die hij voert tegen Geert Wilders. Ook in zijn congresspeech besteedde hij er aandacht aan.

‘Ik vind het mijn taak, en ik vind het horen bij onze waarden, om te blijven opstaan. Te blijven confronteren met de feiten. De Europese vrienden van Wilders: Marine Le Pen – en zeker haar vader – Philip Dewinter, de Oostenrijker Strache. Er is alle reden tot waakzaamheid’, aldus Pechtold.

‘Bewezen antisemitisme, bewezen discriminatie en homofobe politiek van dit soort partijen mogen nooit de Europese agenda bepalen’, stelt de D66-leider. ‘Laat extremisme nooit mainstream worden. Die boodschap blijft urgent tot op de dag van vandaag. En die opdracht geldt ons allemaal.’

Congrestoespraak Pechtold:

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>