Nederland is jarig: Koninkrijk bestaat 200 jaar

Spektakel met landing Scheveningen, plechtigheden en concert

Het Koninkrijk der Nederlanden bestaat vandaag 200 jaar. Dit wordt uitgebreid gevierd. De NOS zendt alles rechtstreeks uit op televisie en via het internet.

Uiteraard zijn koning Willem-Alexander en koningin Máxima overal bij. De feestelijkheden beginnen om 11.30 uur met de nagespeelde landing van prins Willem Frederik (de latere koning Willem-I, foto) op het strand van Scheveningen. Met Huub Stapel als de prins, 700 acteurs en figuranten, en militairen.

Om 15.00 uur volgt een bijeenkomst in de Ridderzaal. Naast de koning en de koningin zal ook prinses Beatrix daarbij aanwezig zijn. Premier Rutte houdt een toespraak en Willem-Alexander krijgt een boek aangeboden. Er zijn optredens van artiesten zoals Ruth Jacott, Halina Reijn en Cor Bakker.

De dag wordt vanavond vanaf 20.30 uur afgesloten in het Circustheater met het Koninkrijksconcert. In aanwezigheid van de koninklijke familie, een show vol cultuur en amusement met onder meer Guus Meeuwis, Caro Emerald, Brigitte Kaandorp, Carel Kraayenhof, Racoon, André Kuipers en Introdans.

Alles wordt op Nederland 1 uitgezonden en via een livestream op nos.nl

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>