VVD/D66: mensen langer in tijdelijke contracten

Amerikanisering arbeidsmarkt • Jongeren en modaal-min de klos

De rechtse partijen in de Tweede Kamer proberen het sociaal akkoord verder uit te kleden. Kamerlid Cora van Nieuwenhuizen (VVD) meldt aan NU.nl dat VVD en D66 de sociale aanpassing van flexcontracten willen uitstellen.

Het CDA wil dat de afspraak zelfs helemaal geschrapt wordt. De partijen van Halbe Zijlstra, Sybrand Buma en Alexander Pechtold kiezen voor de belangen van vooral grote bedrijven, ten koste van met name jongeren die starten op de arbeidsmarkt en werknemers met beneden modale inkomens.

De afspraak uit het sociaal akkoord moet voorkomen dat mensen eindeloos in tijdelijke contracten blijven zitten. Het is een belangrijk punt dat de PvdA (de partij van Samsom voerde er campagne op) en de vakbonden binnenhaalden als tegenhanger voor het versoepelen van het ontslagrecht.

VVD en D66 zijn bang

VVD en D66 zijn bang voor hoe werkgevers om zullen gaan met de aanpassing. Dat is vreemd want de werkgeversbonden hebben het sociaal akkoord ondertekend. Het is voor werkgevers nu mogelijk om drie jaar of drie tijdelijke contracten te geven. Volgens de afspraak wordt dit maximaal twee jaar.

Het gedraai tekent het verlangen van VVD/D66 om de sterke Nederlandse arbeidsmarkt te vervangen door het grillige Amerikaanse systeem waarin werknemers gestript worden van zekerheden en vakbonden genegeerd worden.

Foto-cc: Francesco

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “VVD/D66: mensen langer in tijdelijke contracten

  1. mika

    hupetuh

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>