De Jager gaat drie keer Balkenendenorm verdienen

Voormalig CDA-minister van Financiën wordt financieel directeur

Telecombedrijf KPN wil voormalig minister van Financiën Jan Kees de Jager benoemen tot nieuwe financieel topman. Dat maakt het bedrijf vandaag bekend.

De Jager treedt op 15 augustus bij KPN in dienst, waarna hij per 1 november de rol van financieel directeur op zich neemt. Dat melden verschillende media op basis van een ANP-bericht. De formele benoeming zal plaatsvinden na een buitengewone aandeelhoudersvergadering, die in september wordt gehouden.

De 45-jarige De Jager was van 2010 tot 2012 minister van Financiën in het eerste kabinet-Rutte. Daarvoor was hij drie jaar staatssecretaris. Voor en na zijn politieke carrière gaf De Jager leiding aan het ICT-bedrijf dat hij mede heeft opgericht.

625.000 euro per jaar

Volgens president-commissaris Jos Streppel was De Jager de beste kandidaat die KPN kon vinden. De ex-minister mag bij het telecombedrijf rekenen op een basissalaris van 625.000 euro per jaar en komt daarnaast in aanmerking voor bonussen. Dat is zo’n drie keer de Balkenendenorm ofwel 20 keer modaal.

KPN is een private onderneming dus de veelbesproken Balkenendenorm (ruim 228.000 euro) is hier niet van toepassing. Toch zijn veel mensen buitengewoon kritisch op de gigantische salarissen die aan de top van het bedrijfsleven verdeeld worden. In de volksmond spreekt men al gauw van ‘graaien’.

facebook share facebook share

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “De Jager gaat drie keer Balkenendenorm verdienen

  1. Wil Post

    Van mij mag iedereen veel geld verdienen, maar ik heb er moeite mee als ook 10% van het personeel wordt ontslagen. Dit veroorzaakt een tweedeling in de maatschappij wat juist door politici moet worden voorkomen.

      /   Reply  / 
  2. John van Pruijssen

    Als CDA-minister voor de Balkenendenorm en daarna is drie keer die norm nog niet genoeg voor De Jager: Corruptie ten top. Maar waar niet!?

      /   Reply  / 
  3. Peter

    Ik had hem hoger staan, vond hem destijds een van de integere politicus,…..iedereen blijkt toch een “prijs” te hebben.

      /   Reply  / 
    1. Henk

      Dus jij zou dit uit principe niet willen verdienen?
      komop man, ga fietsen.

        /   Reply  / 
  4. Paul

    Peter ,politicus is maar een ingebeelde vormsverspreking .Het zijn allemaal oplichters .Ergens binnen lullen .Het gezicht van Rutte en de Jager is er zo opgezet .Het bedrijfsleven op aarde bestaat uit stiekeme homo s die de boel oplichten .Als we hahaha lachen kindertjes dan denken we aan Gerrit Zalm hahaha ,zo en nu krijgen jullie de Euro hahaha . En nu brengen we jullie belastingcenten naar Brussel hahaha .En Petertje 3x de balkenendenorm hahaha KPN .Hebben ze straks bij KPN weer een excuus om de tarieven weer te verhogen .Het is allemaal farce politiek .Als je tijdens een Cam kijkt op Nederland dan vliegen de MBs je om de oren .De zelfde energie MBs op Brazilie Cams vliegen bijkans achteruit .Op Nederland wordt alles kunstmatig in stand gehouden .Komt door die oplichters van Brussel .Dus KPNnertjes klanten Petertje Gay is aanbeland bij KPN wordt weer extra dokken

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>