Telegraaf zet SP’er Meyer weg als Marijnissen-pion

Meyer zou voorbode zijn van ‘nieuwe generatie Marijnissen op troon’

De SP kiest eind volgende maand een nieuwe partijvoorzitter. Wie volgt de legendarische Jan Marijnissen op? Er zijn twee kandidaten: SP-Tweede Kamerlid Sharon Gesthuizen en voormalig raadslid en FNV-bestuurder Ron Meyer.

De Telegraaf zou De Telegraaf niet zijn als ze niet met een rechtse duiding van de tweestrijd zouden komen. Die kwam er vanochtend. De krant ziet in Meyer een voortzetting van de Marijnissen-‘dynastie’. Hij wordt afgeschilderd als lieveling van de partijtop. Een stem op Meyer zou een stem tegen meer democratie zijn.

Kameraden

‘Meyer behoort al een tijdje tot de vertrouwelingen van Jan Marijnissen’, zo lezen we in de krant. ‘Al jaren wordt hij door de huidige partijtop klaargestoomd voor zijn nieuwe rol: eerst in Heerlen als fractievoorzitter door Jan en Riet de Wit, SP’ers van het eerste uur en trouwe kameraden van Jan Marijnissen.’

Daar komt bij dat Meyer en Lilian Marijnissen (dochter van Jan) elkaar goed kennen. Daaruit concludeert De Telegraaf dat de verkiezing van Meyer een voorbode is van ‘een nieuwe generatie Marijnissen op de troon van de SP’.

Hoe dat complot precies in elkaar zou steken wordt in het artikel niet duidelijk. De switch van Ron Meyer naar Lilian Marijnissen wordt als logisch voorgesteld. Meyer wordt in De Telegraaf weggezet als een pion van Marijnissen.

Bedreiging

Sharon Gesthuizen komt een stuk sympathieker en gunstiger naar voren in het artikel. Zij zou de vinger op een aantal zere plekken leggen, de partij verbreden en democratischer maken. Van ‘heel andere huize’ dan Meyer.

Best wel een geestig artikel waarin De Telegraaf een duidelijke voorkeur voor Gesthuizen laat blijken. Dan doemt wel vraag op: waarom? Ziet de rechtse krant in de charismatische Meyer wellicht een serieuzere linkse bedreiging?

Video: Ron Meyer interview 1Limburg

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>