PVV hekelt Europees Immigratiebeleid

De PVV fractie in het Europees parlement wil het discussiestuk van de Europese Commissie over de toekomst van gezinsmigratie compleet van tafel hebben.

Voor de partij is gezinsmigratie ‘rampzalig’ en het beperken van gezinshereniging een belangrijke voorwaarde voor de gedoogsteun van dit kabinet.

Het is volgens de PVV-Europarlementariër Auke Zijlstra ‘de Commissie kwalijk te nemen dat zij migranten in een slachtofferrol zet en slechts vanuit hun perspectief naar de EU kijkt’. Volgens de PVV heeft de Europa ‘absoluut geen oog voor de lidstaten die helemaal niet op nóg meer immigratie zitten te wachten’.

Zijlstra wijst verder op de ‘negatieve gevolgen van gezinshereniging’, hij noemt daarbij culturele vervreemding, overbevolking en ontbrekende economische spankracht als belangrijkste motieven.

De Eurocommissaris Malmström presenteerde vorig jaar het zogenaamde ‘groenboek’ met toekomstige Europese richtlijnen. In het groenboek stelt de Europese Commissie vast dat er problemen zijn met de nu geldende richtlijn.

Bij een derde van alle immigratie naar Europa is er sprake van gezinshereniging.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>