Griekenland bereikt consensus bezuinigingsmaatregelen

Griekenland lijkt een flinke stap dichterbij naar een EU maatstaven acceptabel begroting en bezuinigingsbeleid.

De Griekse premier Lucaas Papademos zou met zijn belangrijkste coalitiepartners overeenstemming hebben bereikt over de nieuwe bezuinigingsmaatregelen.

Dat laten de Griekse autoriteiten zondag weten. De nieuwe maatregelen gelden als een voorwaarde voor de uitbetaling van financiële steun aan Griekenland van de Europese Unie en het Internationaal Monetair Fonds (IMF).

De Griekse politieke leiders zouden het zondagmiddag bij een bijeenkomst ‘volledig’ eens zijn geworden over de bezuinigingen, meldt Papademos.

Het met schulden overladen Griekenland heeft dringend extra financiële steun nodig. Maar de EU zou pas met steun over de brug willen komen als de schuld van het land ook op langere termijn houdbaar is.

Binnen de EU gingen afgelopen week stemmen op om het toezicht op de Griekse begroting en het uitvoeren van bezuinigingsmaatregelen sterker op te voeren. Daarbij zouden de Grieken feitelijk de controle uit handen moeten geven aan een nieuwe EU-functionaris die speciaal daarvoor zou worden aangesteld.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Griekenland bereikt consensus bezuinigingsmaatregelen

  1. Pingback: Oud-minister Wouter Bos roept op Griekse schulden kwijt te schelden | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>