Agnes Jongerius wilde geen lijsttrekker worden

Met Tang en Jongerius gaat PvdA met sterk team de campagne in

Oud-vakbondsvoorzitter Agnes Jongerius wilde zelf geen lijsttrekker worden voor de Europese verkiezingen. Ze zei dat zaterdag in het radioprogramma TROS Kamerbreed. Jongerius staat nu op de tweede plek, achter Paul Tang.

Verschillende media berichten hierover op basis van een ANP-bericht. Vanaf de zomer voerde Jongerius gesprekken met de PvdA over haar kandidatuur. De topvrouw vindt zichzelf te onervaren in de politiek om lijsttrekker te worden. Zij heeft wel veel bestuurservaring en kent Brussel goed vanuit haar FNV-jaren.

Jongerius solliciteerde ook naar het burgemeesterschap van Utrecht, maar die job ging naar VVD’er Jan van Zanen. Jongerius zag de kans om burgemeester te worden in de stad waar haar roots liggen als een ‘once-in-a-lifetime-opportunity’.

Het is opvallend dat Agnes Jongerius zich zo bescheiden opstelt. Het roept de vraag op of een man in haar positie hetzelfde gedaan had. Hoe dan ook, met Tang en Jongerius gaat de PvdA met een ijzersterk team de campagne in.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>