VIDEO: Pechtold kraakt Wilders’ EU-rapport

‘Wilders is altijd van de makkelijke korte slagen’ • D66 wil overheersende Europese economie met een munt die politiek wordt aangestuurd

De PVV van Geert Wilders heeft weer een kritisch rapport over Europa laten maken. Op kosten van de belastingbetaler, maar oké, dat mag volgens de regels.

D66-leider Alexander Pechtold reageert voor de microfoon van Novum: ‘Europa is meer. Europa betekent ook dat als je nu in Sotsji voor mensenrechten wil opkomen, dat het verstandig is dat je met al die landen samenwerkt, in plaats van allemaal op die deur van meneer Poetin gaat staan kloppen.’

‘Voor mij betekent het ook dat als vluchtelingen vanuit Noord-Afrika in Italië landen, dat we met zijn allen zorgen dat we goed beleid hebben, om alleen diegenen toe te laten, die echt op de vlucht voor hun leven zijn, en niet om het economisch beter te hebben. Dat lukt je niet alleen. Daar moet je in samenwerken.’

Bekijk video:

facebook share facebook share

10 Reacties // Reageer

10 thoughts on “VIDEO: Pechtold kraakt Wilders’ EU-rapport

  1. Carlos Siau

    Ik heb de indruk dat men in Nederland alle economische problemen op de rug van de EU wil schuiven. Vergeet niet dat de economische problemen (overheidstekorten en overheidsschuld)in de EU, maar ook in andere landen, veroorzaakt zijn door de bankencrisis en de steun die de meeste landen hebben gegeven om de grootbanken in leven te houden. In Nederland is er dan nog het specifieke probleem i.v.m. de huizenmarkt en de enorme privéschulden die hiermee gepaard gaan. Bovendien heeft men de laatste jaren een politiek gevoerd van kapotbezuinigen, hetgeen men in België bv. niet heeft gedaan. Dit laatste is er wel gekomen onder druk van de EU, maar was het niet vooral Nederland dat heeft aangedrongen op strikte regels in dat verband?

    Carlos Siau (België)

      /   Reply  / 
  2. iwan van zanten

    N(O)exit of toch wel?
    Het NEXIT rapport van Wilders laat geen spaan heel van alle mooie praatjes van onze politieke vrienden die het zo goed met ons voor hebben.
    Alleen zitten wij in een moeilijk pakket, want als we uit de EU willen stappen zullen we op hoog niveau tegengewerkt worden door de EU, de andere EU landen en onze politieke vrienden in Den Haag.
    Oorzaak :
    Ze zijn bang dat, na ons, nog heel veel andere landen zullen volgen en daardoor de EU zijn macht verliest.
    Ook zullen veel EU politici hun baan verliezen die nu nog een salaris krijgen met een goud randje, dus ook die zullen alles doen om ons tegen te werken.
    RESULTAAT : JE KAN ER WEL IN MAAR NOOIT MEER UIT.
    IK STEL VOOR EEN REFERENDUM!
    Dat is 100% DEMOCRATISCH.

      /   Reply  / 
  3. Carlos Siau

    De NEXIT en BREXIT kunnen er inderdaad toe leiden dat nog meer landen uittreden en dat de EU zal ophouden te bestaan. Problemen die alleen Europees (of wereldwijd) moeten aangepakt worden zullen dan niet meer kunnen worden aangepakt. Het ieder voor zich principe zal uiteindelijk op termijn tot oorlog leiden. Al eens uitgerekend wat dat kost ?

      /   Reply  / 
  4. Ruud

    Pecholt heeft een grote mond, is eurofiel., dus kun je een reactie verwachten die tegen wilders is. Als wilders groen zegt dan zegt pechold rood. Onzin verhaal, heeft geen letter gelezen en toch roeptoeteren. Idem de Nos de DWDD, P&W, de volkskrant, radio1, BNN . Joop.nl en noem al die linkse kliek maar op! Zeggen bijvoorbaat nee.Maar hoe meer gezang iit delinkse kerk , hoe groter het koren op de molen wordt voor dePVV. Dus linkschmensen lekker door gaan, 83% van Nederland wil uit de corrupte EUSSR. Een vandaag heeft het zelf gepeild. Jaaa dat doet zeer, heel zeer. Met vr groet PVV STEMMER.

      /   Reply  / 
  5. Ruud

    Laat meneer pecholt en ook linkse economen ons nu eens uitleggen waar wij al die miljarden verdienen in die EU. Niet met smoesjes de export etc. Dat betalen we en daar krijgen we zoveel miljarden terug. Ik merk er niets van, maar laat er nu eens 1 opstaan die mij dit uit gaat leggen. Ook even vermelden hoe het komt dat onze schuldenberg 2 x groter is geworden! Dus weer een verliespunt. Kom op linkse kerk, doe je best!!

      /   Reply  / 
  6. Co Meijer

    Wanneer gaat deze VVD?PvdA regering eens echt regeren? Wanneer komt de regering met een werkgelegenheidsplan? om de 700.000 werklozen aan een duurzame baan te helpen. Geen enkele regering heeft dat geprobeerd! Wanneer gaat de regering wat doen om jonge mensen aan een betaalbare woning te helpen en de banken te verplichten soepeler voorwaarden te treffen voor hypotheken, die vooral ook jongeren maar niet kunnen krijgen door falend regerings en bankenbeleid. Waneer gaat de regering echt serieus werk maken om de sociale ongelijkheid te verminderen, door te gaan nivelleren…Wanneer herroept het kabinet om een veel te duur jachtcvliegtuig de JSF aan te schaffen, wat een flinke miljarden besparing oplevert de komende jaren!Wanneer went de regering eens de financiele crisis af op de veroorzakers daarvan de banken, verzekeringsmijen etc?!Wanneer stapt Nederland uit de EU en komt de gulden terug?!En wanneer krijgt het volk eens door dat door bangmakerij van de regering en sommige economen tegen uittreden EU niets te bereiken valt en we eens in Denemarkem Zwitserland en Noorwegen moeten kijken hoe daar de economie groeit ondanks de crisis!?

      /   Reply  / 
    1. A.Schmidt

      Ik kan niets ander zeggen dan dat u helemaal gelijk heeft. Praatjes maken maargeregeerd is er delaatste 10 kabinetten niet gebeurd. wel wat geblaat over helemaal niets want als je in gemakkelijk stoel in de 2e kamerzit val jebijna in slaap.Het probleem is VVD, PvdA en de machtwellustiging D66(6) Eigelijk horen dat in oorsprong drie sesjes te zijn. 2015 komt er aan en we hebben geen van d genoemde 3 meer nodig mits je het niet erg vind al je keel woord doorgesnede voor je laatste centjes. Ze moeten verdwijnen voor een democraat zoals de SP en CDA. Ik geef het niet graag toe maar wilders met zijn economisch raport heeft volledig gelijk. Politici zeggen graag dat het ons de kop zou kosten en er een hek om Nederland komt. Allemaal bangmakerij want ons achterland zal nooit hun in 60 jaar opgebouwd doorvoer model opgeven. omdat hun dat 400 mijard kost zonder dat ze een nieuwe mogelijk hebben. Je denkt toch niet dat ze dom zijn. Dat laatste kun je beter beweren van os kabinet.

        /   Reply  / 
  7. ruud

    De PVDA partij van de arbeid? De partij van de asocialen zal je bedoelen de gene die op de PVDA stemmen die zijn pas echt blind alle sociale stelsels hebben ze ten gronde gebracht pensioen zorg ect ect hoe bedoel je Europa een we hebben allemaal verschillende belastingen het zou zo moeten zijn dat ik in Nederland en België het zelfde moet betalen voor de brandstof het zou zo moeten zijn dat het verenigd Europa een zou moeten zijn en gezamenlijk een vuist moeten maken we hebben allemaal verschillende pensioen leeftijd waarbij Nederland het hoogste is ik geloof dat de Grieken met 55 jaar kunnen stoppen hoe bedoel je een Europa WEET JE WAT MENSEN HET PLAN VAN EUROPA IS GEWOON ZAKKEN VULLEN EUROPALENMENTARIERS GAAN GEWOON MET 50 MET PENSIOEN EN KRIJGEN ELKE MAAND 9000 EURO MEE EN RUTTE EN SAMSONG WILLEN GEWOON DEZE BAAN HEBBEN EN IEDEREEN DIE GEBAAT IS MET ZAKKEN VULLEN ZAL ZEGGEN NOET JE NIET DOEN WE HEBBEN PROFIJT VAN EUROPA IK ZEG A.U.B MENSEN WORDT WAKKER HET KOST ALLEEN MAAR GELD DAT EUROPA IK ZEG NEXIT VOORDAT ER NOG MEER VAN DIE NOODLIJDENDE LANDEN ERBIJ KOMEN ER IS NOG NOOIT ZOVEEL CRIMINALITEIT IN NEDERLAND GEWEEST HET HEEFT NOG NOOIT ZOVEEL GELD GEKOST NEDERLAND WORDT STEEDS ARMER BURGERS WORDEN UITGEKLEED VOOR HET OVEREIND HOUDEN VAN GRIEKENLAND GOOD VOORBEELD IS VAN JETTA MET HAAR KOSTENDELERS NORM DE REGERING BEPAALD NU HOEVEEL KOSTEN JE MOET DELEN EN BRANGT DEZE IN MINDERING OP UIT KERING OOK BIJ DE AOW OF DAT DIE OUDEREN AL NIET GENOEG INGELEVERD HEBBEN . ZE HEBBEN HUN HELE LEVEN BIJGEDRAGEN AAN PREMIES WEET JE DE VVD WILDE DIT OOK OP DE WERKENDE TOEPASSEN
    ZODAY WE MET ZIJN ALLEN DOE SAMEN WONNEN ALS EEN WORDEN GEREKEND ALS EEN INKOMEN NU VOOR MOEDER EN VADER MAAR DAN OOK DE KINDEREN ALS EEN INKOMEN WAARBIJ JE GEEN HYPOTHEEK RENTE TERUG KRIJGT MAAR DAT JE AAN HET ENIDE GEWOON BELASTING KAN BETALEN OMDAT JE KINDEREN MOETEN MEE WORDEN GEREKEND
    STEM OP DE PVV ALLLEMAAL

      /   Reply  / 
  8. Rob

    D66 – Marc Jan Ahne. Meneer is wethoudert te Deventer en vergat alles af te rekenen in een
    bouwmarkt. Hij is gepakt voor winkeldiefstal. Dat doet ie anders nooit hoor!

    D66 – Magda Berndsen Tweede Kamerlid voor D66 kreeg als voormalig korpschef in Friesland meer dan een ton aan vergoedingen, waar ze geen recht op had. Dit graaien gaat ongeveer zo: je claimt extra geld in je weekeind, omdat je wachtdienst hebt. Terwijl je natuurlijk helemaal geen dienst hebt, maar het tikt zo lekker aan en iedereen doet het. Zodoende fraudeerde ze er een ton bij. Geen probleem voor mannetje Peggold, ze mag gewoon bij D66 blijven, want kritiek mag je alleen op de PVV hebben. Graaien en frauderen is bij D66 geen zonde.

    D66 – Marcel van Dalen, wethouder te Blaricum en raadslid te Ede. Vergat te vermelden dat hij al
    een strafblad had wegens smaad. Smaad, valsheid in geschrifte.

    D66 – Jos Elbers, voorzitter van D66 en volstrekt foutmens. Megagraaier, die het onderwijs heeft
    helpen verzieken en zichzelf beloonde met een adviserende functie, die nog beter betaalt. Hij vindt
    zichzelf niet slecht en verrot en niet linksch, maar betrokken. Graaien, belangenverstrengeling. PS
    Omdat deze oplichter voorzitter is van D66-Rotterdam neemt dus de gehele fractie genoegen met
    zijn wangedrag.

    D66 – Dirk Elsen, was grootgraaier en knoeier bij de SNV. Heeft een tijd lang directeur gespeeld en
    moet nu opzouten, helaas zonder strafrechterlijk vervolgd te worden. Maar meneer is van D66, hij
    zou dus toch niet veroordeeld worden want de rechters hier zijn van dezelfde club. Hij overtrad
    aantoonbaar de aanbestedingsregels en gaf vriendjes en familie opdrachten. In veel landen wordt
    dit gezien als corruptie. Daarnaast vulde hij flink zijn zakken ten koste van de medemens, maar dat
    heet “handig” bij linx.
    O ja, het SNV stond onder toezicht van ene Lodewijk de Waal, vandaar. Zie een post op deze lijst van
    meneer de Waal: dieper kan je niet zinken als vakbondsman, het lijkt Wim Kok wel.

    D66 – Jikkie van der Giessen bestuursvoorzitter van Codarts, de hogeschool voor de kunsten in
    Rotterdam. Deze prutsmuts werd er weliswaar rijk mee, maar de gehele opleiding is een puinhoop.
    Een volstrekte nachtmerrie. En dat allemaal omdat manneke Peggol en zijn bende het onderwijs mogen verzieken, wegens taartverdelingen. Is deze graaidoos crimineel? Nee, alleen onhandig. U weet wel: te hoge kosten, snoepreizen, wethouder geweest in 020 (en dieper kan je toch niet zakken) en heel veel geld krijgen en volstrekt niets presteren. Graaien.

    D66 – Korrie Louwes, wethouder in 010. Onhandig. Geeft een bedrijf “Liveable” zomaar het
    monopoly om studenten te huisvesten in nutteloze gebouwen. Vriendjespolitiek.

    D66 – Alexander Pechthold, wethouder in Leiden, lijsttrekker van het spul en eeuwig kamerlid.
    Knoeide als wethouder met een stuk grond, vervuilde grond. Is hier nimmer voor gepakt en
    veroordeeld, maar hij werd ook nimmer gepakt voor het veilen van vervalste stukken. Graaien,
    sjoemelen, islamisatie.

    D66 – Fedde Reeskamp, raadslid te Haarlem, heler en een leugenaar. Daarnaast frustreert hij
    het aanhouden van de dief, die bekend is bij hem, door te weigeren het adres te geven van de
    fietsendief. Meneer kocht een aantrekkelijk geprijsde fiets op Marktplaats.nl. Deze bleek gestolen.
    Wie had dat ooit gedacht? Heling. Bij de weg: wedden dat deze heler zelf subsidie krijgt van de
    gemeente, middels het Fietsenplan?Orb

      /   Reply  / 
  9. sheukel

    @Ruud
    Je denkt dat je gelijk hebt alleen maar omdat je opeens moet gaan krijsen op papier??

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>