NSS 2014: Willem-Alexander pleit tegen verdeeldheid

Video speech • ‘Blijven werken aan onderling vertrouwen en begrip’

Koning Willem-Alexander prijst alle staatshoofden, regeringsleiders en ministers die meedoen aan de tweedaagse Nuclear Security Summit in Den Haag.

Hij deed dat in een toespraak voorafgaand aan een diner in paleis Huis ten Bosch waar zij allen aanwezig waren. De meeste gasten kwamen aan tussen 19.00 en 20.00 uur. De leiders van de G7-landen kwamen een half uurtje later omdat zij eerst in het Catshuis een overleg hadden over het conflict met Rusland.

‘Het is van levensbelang dat we allemaal blijven werken aan onderling vertrouwen en begrip’, zei de Koning. Hij had het specifiek over het thema van de nucleaire top maar een bredere visie klinkt door: ‘We kunnen het ons niet permitteren verdeeld te zijn, nu de wereld op dit vlak meer onderling verbonden is dan ooit.’

Foto’s in groot formaat:
MinPres1MinPres2

NOS video:

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>