Stilte over enorme draai SP in IS-debat

Van Bommel teruggefloten? Verwarring alom over SP-standpunt

Het lijkt weinig politieke duiders te zijn opgevallen, of wellicht interesseren zij zich niet in linkse politiek, maar de SP heeft deze week een enorme draai gemaakt.

SP-Kamerlid Harry van Bommel zei vorige week woensdag dat de SP de Amerikaanse bombardementen in Irak en de wapenleveranties aan de Koerden steunt. Bekijk hier een video waarin hij dat op niet mis te verstane wijze zegt.

Op dat standpunt is hij gisteren volledig teruggekomen. De SP is nu tegen de bombardementen en tegen de wapenleveranties. In het Kamerdebat zei hij: ‘De SP is zeer bevreesd dat de militaire campagne tegen IS zal bijdragen aan nog meer geweld’ en verder: ‘er zijn al te veel wapens in Syrië en Irak.’

Nu wil ik niet zeuren over de SP-draai. Bij elke partij verandert men weleens van mening. In dit geval zouden ze kunnen zeggen dat de mogelijk deelname van Nederland een nieuw standpunt billijkt. Niet heel geloofwaardig, maar het kan. Nee, het lijkt er meer op dat Van Bommel door de SP-fractie is teruggefloten.

Die dingen gebeuren, maar waar ik me over verbaas is de desinteresse bij de pers. Een politieke partij die serieus genomen wordt zou door journalisten en commentatoren flink doorgezaagd worden over zo’n opzichtige draai. Maar in dit geval lijkt er een houding te zijn van: ‘ach, het is de SP maar’, en dat is niet fair.

De SP is een volwaardige politieke partij en verdient het om door de pers op dezelfde drammerige manier gemangeld te worden als alle andere partijen.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Stilte over enorme draai SP in IS-debat

  1. Impeccable

    Het viel mij ook al op hoe de pers deze draai volkomen negeerde.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>