Kuzu en Öztürk chronische relschoppers

Driftkikker Öztürk brult ‘Moge Allah je straffen’ richting Marcouch

De Tweede Kamerleden Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk, die gisteren uit de fractie van de PvdA zijn gezet, veroorzaken al veel langer onrust. De dominante driftkikker Öztürk (afbeelding) lijkt Kuzu mee te hebben gesleept, de afgrond in.

Bronnen melden aan de NOS dat ze al geruime tijd heibel schoppen. De twee waren met PvdA-leider Diederik Samsom en PvdA-voorzitter Hans Spekman in gesprek om tot oplossingen te komen. Deze week escaleerde de zaak echter.

Kuzu en Öztürk eisten onder meer dat een Turkse medewerker integratie zou worden aangesteld voor de hele fractie. De PvdA wijst dergelijk cliëntelisme juist af. De parlementariërs vertegenwoordigen al hun kiezers, geen select groepje.

Volgens de bronnen heeft de PvdA-fractie lange tijd geprobeerd Kuzu en Öztürk binnenboord te houden, maar de twee weigerden kennelijk te stoppen met hun corrupte politiek. Het lijkt erop dat zij bewust op een breuk aanstuurden.

In de fractievergadering van donderdagavond liepen de emoties hoog op, meldt de NOS. Volgens bronnen brulde haantje Öztürk hysterisch de verwensing ‘Moge Allah je straffen’ richting de populaire PvdA’er Ahmed Marcouch.

De PvdA vindt deze toestand zeer spijtig en schadelijk. Het laatste waar men op zit te wachten is ruzie en uitsluiting. Er zitten in de fractie ook leden van Turkse komaf die de PvdA-idealen over solidariteit, emancipatie, vrijheid en gelijke rechten voor alle culturen, mannen, vrouwen, hetero’s en homo’s wel steunen.

Kuzu en Öztürk zijn afgedreven van die progressieve idealen. Zij kiezen voor rechts-conservatieve denkbeelden, zo blijkt uit steunbetuigingen voor de twee uit ultraconservatieve religieuze hoek. Die steun is behoorlijk bizar.

Er is in Nederland alle ruimte en respect voor conservatieve denkbeelden, zie ook de SGP, maar die ideeën hebben weinig met de sociaal-democratie te maken. Het is pijnlijk, maar wat dat betreft wel beter dat deze twee uit de PvdA zijn gezet.

Met hun voorkeur voor vriendjespolitiek is het wellicht een idee voor Kuzu en Öztürk om zich aan te sluiten bij de van corruptie verdachte ex-VVD’er Jos van Rey. Zij beschikken over soortgelijke arrogantie en blinde begeerte naar het zaaien van onrust en verdeeldheid ter ere van hun eigen opgepompte ego’s.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Kuzu en Öztürk chronische relschoppers

  1. Paul

    Ze komen nu in Pauw . Ze zijn nu al bekender in anderhalve dag dan al die jaren er voor . Hans klok had ze zeker tevoorschijn getoverd . Wat hebben die gladjanussen al die jaren gedaan . Er was geen Hollander die ze ooit had gezien gehoord of wat hun naam was . Die gladjanussen . Erdogan denkt zeker ,gladjanussen,we gaan nu over op fase 3 .

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>