Rutte en VVD stijgen keihard in peiling

rutte2_173188bHet gevoel is goed bij de VVD. Mark Rutte was de grote stressfactor, zenuwachtig en schichtig uit zijn ogen kijkend.. Maar de laatste weken is er concrete rust in de tent [Boekestijn even daar gelaten]. En dat is functioneel. De VVD is in een maand tijd vier zetels gestegen en staat nu op twintig zetels. En daarmee leveren de herstelwerkzaamheden van Rutte dus het volgende op: de liberalen zijn weer bijna op het oude niveau in de Kamer [nu 21 zetels].

Afgelopen woensdag was een bizarre dag. De peilingen lieten zien dat de VVD in Venlo de grootste zou gaan worden. Iedereen was klaar om een feestje te vieren. Maar toen stapte Kamerlid Arend Jan Boekestijn uit de bus en begon te vertellen over de visie van de Koningin. Een kleine bom explodeerde en de VVD-leider kon zich niet laten vol lopen. Nee, de crisis moest bezworen worden en dus ging Rutte naar Den Haag. Het zoveelste Boekestijntje was er 1 te veel en dus ging te stekker eruit.

Al jaren gezeik voor de VVD. Puin in de fractie, wisselende fractievoorzitters, strijd om de leiding, krachtige Kamerleden die vertrekken met veel geluid.. weinig positiefs te melden. Dan is er eindelijk weer een overwinning, voor het eerst in jaren en jaren, en dan is het als nog geen opening Journaal. Om dat een Kamerlid een massieve plaat voor zijn kop heeft. Maar goed, de stijging is er. De peilingen zijn weer aardig. Nu moet er weer echt wat gedaan worden, want de VVD fractie is en blijft een behoorlijk dood hondje..

Dan nog even de andere partijen… De PVV en D66 zakten beide in een week tijd twee zetels terug naar 26 (PVV) en 22 (D66). En dus is het bijzonder om te zien dat Rita Verdonk met haar Trots op Nederland heeft geprofiteerd. Zij staat nu op twee zetels. Mevrouw is weer terug. Ook de PvdA krabbelt omhoog en staat nu op zeventien zetels. Dat zijn er vier meer dan zes weken geleden.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Rutte en VVD stijgen keihard in peiling

  1. wonderboy

    Die is dement !

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>