Wordt Rutte gepasseerd?

Neelie KroesMark Rutte krijgt er een geduchte concurrent bij. Na jarenlange inspanningen staat zijn VVD eindelijk goed in de peilingen. Dat lijkt het moment voor Neelie Kroes om toe te slaan.

 

 

 

Europees Commissaris Kroes heeft vandaag in een gesprek met Nederlandse journalisten laten weten een eventueel premierschap niet uit te sluiten. Ondanks dat ze meent een droombaan te hebben als eurocommissaris Digitale Agenda denkt ze er serieus over een gooi te doen naar het premierschap als de verkiezingsuitslag het toe laat.

Mark Rutte, die zelf ook graag premier wil worden, krijgt zo een politiek zwaargewicht als concurrent. Als de VVD op 9 juni de verkiezingen weten te winnen, zou het voor eerst in bijna honderd jaar zijn dat ze een premier mogen leveren. Kroes lijkt zich op het laatste moment te realiseren dat dit voor een liberaal een unieke kans is.

 Bron: nu.nl

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>