Quote van de Dag – Bashi en Aptroot over de strippenkaart

ovchipkaartlogoDe OV-chipkaart. Een betere illustratie dat de overheid jaarlijks 1 miljard euro verspeelt door mislukte ICT-projecten is er feitelijk niet. De roep om het stopzetten van het project en het opnieuw invoeren van de strippenkaart wordt steeds groter. Zo ook onder bijvoorbeeld het personeel van het GVB. Reden voor nu.nl om aan de Kamerleden Bashi (SP) en Aptroot (VVD) een aantal vragen voor te leggen over het gebruik van de kaart en de rol van de oude vertrouwde strippenkaart.

In het artikel stelt Bashi names de SP dat het afschaffen van de strippenkaart wat hen betreft geen goed idee is. Hij wil dat demissionair minister Eurlings op houdt met de procedure die uiteindelijk moet leiden tot de afschaffing van de strippenkaart. Bashi: “Het draagvlak onder deze kaart is dunner dan drijfzand. Dat blijkt nu ook weer uit het duidelijke noodsignaal van de ANWB, die de belangen behartigt van vier miljoen Nederlanders” (bron).

Ook Aptroot vindt namens de VVD dat het tijd is voor minister Eurlings om een pas op de plaats te maken. Over de vergoedingen en beloningen van de bestuurders van Trans Link Systems, het bedrijf achter de ontwikkeling van de chipkaart, is hij niet te spreken. Deze bestuurders halen meer binnen dan de Balkenende-norm. De nieuwe minister van Verkeer & Waterstaat kan direct aan de slag met dit vervelende dossier.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>