Girl Power. Deze week even niet

verburg-landbouwSinds jaar en dag probeert Nederland middels een emancipatiebeleid vrouwen meer te betrekken in het werkzame leven. Dat lukt vrij aardig. Deeltijd. Als het gaat om de echte topposities in de maatschappij, blijft het ‘old-boys network’ toch vaak prevaleren. Niet altijd wenselijk, want iedereen weet dat vrouwen minder risico’s nemen, meer empathisch vermogen hebben en het groepsbelang voorrang geven boven eigen belang. Maar weten is iets anders dan er gebruik van maken.

Waar eerder het protest tegen de manier waarop Mark Rutte zijn kabinet invult, al grote vormen begon aan te nemen, gooit Gerda Verburg nu ook de spreekwoordelijke handdoek in de ring: ze wordt geen fractievoorzitter. Jammer, want het was een ideale kans geweest om de drie mannelijke strijders Verhagen, Rutte en Wilders, die al worden geflankeerd door Stef Blok, aan te vullen met Gerda Verburg. Een capabele power woman. Maar het lijkt er op dat vrouwen deze week even niet meedoen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>