Twitterupdates – Marianne Thieme

Toch vervelend. Strijd je als partij jarenlang voor betere dierenrechten, scoort de PVV een grote hit en alle aandacht door te opteren voor  ’animal cops’. Het enige lichtpuntje in een regeerakkoord waarin de woorden ‘duurzaam’ en ‘milieubewust’ niet echt een centrale rol spelen. En terwijl de PVV zich voor de bühne opwerpt als dierenvriend, moet jij op de blaren zitten. Marianne Thieme. Wat nu?

Tijd om weer eens ouderwets af te geven op het jagers. “Hazen, konijnen, fazanten,duiven, eenden, vanaf vandaag weer vogelvrij.” Aanleiding van haar tweet is het feit dat vanaf deze vrijdag jagers weer naar buiten mogen om de wildstand in Nederland te beheren. Op zoek naar de mooiste en sappigste konijnen en duiven. Wat is eigenlijk het probleem?

Veel duurzamer vlees kun je niet krijgen: het beestje heeft maximale bewegingsvrijheid gehad, goed gegeten (alleen maar reform!) en onbeperkt kunnen doen en laten waar het zin in heeft. De populatie blijft in stand. En de natuur wordt niet ontsierd door stinkende, grote varkenstallen waarin het vlees voor de kiloknallers wordt gemaakt en opgefokt. Een ziek konijn redt het zonder antibiotica.

Leuk en aardig mevrouw Thieme, die tweet. Maar wild is zo’n beetje het beste en meest diervriendelijke vlees dat je kunt vinden. Bon Appetit!

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Twitterupdates – Marianne Thieme

 1. Marco

  Of de partij voor de dieren blij is met de ‘animal cops’ valt nog maar te bezien. Er is een grote kans dat het alleen voor huisdieren is bedoeld en dat het ten koste gaat van andere maatregelen zoals controle van stallen en slachterijen.
  Het is wel duidelijk dat het kabinet en de PVV vooral uit zijn op uiterlijk vertoon. En dat is altijd makkelijk scoren. Je hebt zelf deze tweespalt al blootgelegd, wel animal cops maar geen beleid op het gebied van de intensieve veehouderij. Terwijl deze wereldwijd verantwoordelijk is voor 18% van de broeikasgassen.
  Overigens dat de PVV nu scoort met ‘animal cops’ is te danken aan de inzet van de partij voor de dieren afgelopen jaren.
  Wanneer ‘animal cops’ worden ingezet voor controle op de jacht zullen we er snel genoeg achter zijn dat er in Nederland geen sprake is van een overschot aan wild, dat wild een te verwaarlozen schade aan gewassen toebrengt en dat het aantal verkeersongelukken door wild op 1 hand te tellen zijn. Oftewel dat er geen legit(h)ieme reden is om te jagen.

    /   Reply  / 
 2. george

  We kunnen jagen gedogen.
  Dat is het zelfde als de pvv gedogen.
  Het is in beide gevallen toekijken terwijl ze verwerpelijke handelingen verrichten.

    /   Reply  / 
 3. Rob vd Poel

  Het is allemaal symboolpolitiek van Geertje, animal cops, het woord alleen zou dat moeten doen inzien,
  Zoals eerder gezegd de jacht wordt verruimd onder rutte, en Geertje protesteerd daar niet zo tegen, dus dat zegt al genoeg

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>