VIDEO: Eerdmans vrijwel zeker lijsttrekker Leefbaar Rotterdam

De leden van Leefbaar Rotterdam hebben het laatste woord

Joost Eerdmans (43), wethouder in Capelle aan den IJssel, presentator voor de Telegraafomroep WNL op Radio 1, en voormalig Tweede Kamerlid voor de LPF, wordt vrijwel zeker de lijsttrekker voor Leefbaar Rotterdam bij de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar. Dat meldt RTV Rijnmond.

Op 6 oktober wordt bekendgemaakt of Eerdmans inderdaad de LR-lijst gaat trekken. ‘Joost zou een hele goeie kandidaat voor Leefbaar Rotterdam zijn’, zegt Ronald Buijt, campagneleider voor de partij. ‘Maar nogmaals, daar gaan de leden van Leefbaar Rotterdam over, en dat zullen we op 6 oktober zien.’

Politieke flops

Naast de volledige implosie van de LPF – die in het Haagse jargon de uitdrukking ‘LPF-toestanden’ befaamd maakte – heeft Eerdmans nog een paar andere politieke flops op zijn naam staan.

Met voormalig Leefbaar-voorman Marco Pastors richtte hij in 2006 de partij Eén NL op, maar bij de verkiezingen kreeg de partij te weinig stemmen voor een zetel. Pogingen om met onder meer Geert Wilders in 2004 een democratische liberaalconservatieve partij op te richten strandden ook.

Bekijk de video:

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>