VIDEO: Pownews naait Onno Hoes

#Onnogate: Maastrichtse burgemeester in toyboy-val gelokt

De veelgeplaagde VVD-burgemeester van Maastricht Onno Hoes is opnieuw in opspraak geraakt door geflirt met een zogenaamde toyboy. Precies een jaar geleden ontstond een soortgelijke rel toen enkele zoenfoto’s opdoken.

Deze tweede keer is Hoes doelbewust in de val gelokt. De 20-jarige Robbie Hasselt uit Almere heeft foto’s en screenshots van flirterige privé-chats met de burgemeester op zijn website gezet en de media benaderd met zijn verhaal.

Hasselt schrijft dat hij eigenlijk geen interesse had in Hoes, maar hem probeerde te verleiden om aan te tonen dat de burgemeester onwaardig handelt.

De fractieleiders in de gemeenteraad van Maastricht kwamen woensdagavond bijeen voor spoedoverleg met de burgemeester. ‘Het gegeven dat een privé-situatie publiek is geworden, is pijnlijk’, meldden zij in een korte verklaring.

‘Of en hoe daar met de fracties in de gemeenteraad over wordt gesproken, is een zaak van de fractievoorzitters’, aldus het statement. Er zal dus vermoedelijk verder gesproken worden. Hoes wilde zelf geen commentaar geven.

Verborgen camera

Gisteravond bleek dat het tv-programma Pownews ook betrokken is bij het schandaal. Hasselt benaderde Pownews met zijn plan, waarop besloten werd met een verborgen camera opnames te maken van twee afspraakjes met Hoes.

Hoes doet niets wat niet mag, maar het is een beschamende vertoning. Je kan vraagtekens plaatsen bij de werkwijze van Hasselt en Pownews. Dit is uitlokking en riooljournalistiek. De beelden zijn wel in openbare gelegenheden gemaakt.

De kans is aanzienlijk dat deze toestand zal leiden tot het aftreden van Hoes als burgemeester. In het filmpje spreekt hij laatdunkend over de Maastrichtse gemeenteraad, die hem na de rel van vorig jaar nog een laatste kans gaf.

Het zal lastig zijn voor Hoes om het vertrouwen van de gemeenteraad nu nog te houden. Terecht of niet, zijn imago en geloofwaardigheid zijn zwaar beschadigd.

In de meeste reacties op internet krijgt echter vooral ‘toyboy’ Hasselt het voor zijn kiezen. Hij wordt getypeerd als triest, sneu, ziek en publiciteitsgeil. Veel mensen vinden het walgelijk dat Hoes er onder valse voorwendselen is ingeluisd. Sommigen roepen zelfs op tot het ‘opheffen’ van omroep Powned.

Video: bekijk het Pownews-item

facebook share facebook share

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “VIDEO: Pownews naait Onno Hoes

 1. R

  Ernstig, gooi het maar naar buiten, het is in die wereld echt erg… Ook in de politiek dus pak ze maar op, ze hebben een voorbeeld functie in deze maatschappij. Zoals Demmink destijds, Anne Frank plantsoen Eindhoven. Hadden ze destijds ook zo moeten doen. Ons land moet niet geregeerd worden door dit soort…… Niet de vrije hand hebben! Dus super gedaan

    /   Reply  / 
 2. ik

  Jeemig laat onno gewoon doen in zijn vrije tijd wat hij wil. Wat vals dit!

    /   Reply  / 
 3. r

  Schandalige manier van Pownews om iemand wo te beschadigen. Hij is er op een vreselijke manier ingeluisd door een ranzige omroep en een ranzig publiciteitsgeil naar mannetje. Tolerant land zeg. Is toch prive. Who cares;

    /   Reply  / 
  1. kat

   Het is niet de eerste keer! Echt belachelijk dit!

     /   Reply  / 
   1. Tom

    @kat: doe niet zo naïef man. Iedereen loopt aan te kloten daarnaast: 1) fokking prive dit 2) dattie een beetje denigrerend doet over zon gemeenteraad, tis gewoon de waarheid en waarschijnlijk zullen ze het zelf nog toegeven ook. Het zegt helemaal niets over het functioneren van hem als burgemeester. Zulke mensen geven een beetje kleur aan de hele rotzooi. Ik zeg m’n lidmaatschap bij powned op. De groeten

      /   Reply  / 
 4. Paul

  Zullen we die homo s van Powned eens een keer stiekem met een cam gaan filmen wat ze zelf buiten hun werk om doen en dan lekker op een tv zender gaan uitzenden . Dat zullen ze vast wel lekker vinden ? als we hun prive leven bloot gaan leggen . Of we gaan lekker stiekem Cams verstoppen in homo sauna s alwaar bekende mensen getrouwd met een vrouw toevallig wel eens in het rond dolen in de homo sauna onder het mom ;een homo vriend nam mij mee naar de gay sauna LEUK LEUK LEUK om je overal uit te praten .Maar dan laten we het zien op tv gay .Of we installeren een geheim oogje in de Banken waar we zien dat de Directeuren even een greep in de geld la doen achter het slot en grendel de moderne digitale Bank Internet doorsluis handel en dat we dat ook even gaan uitzenden op tv . Of Gerrit Zalm die ergens achter een boom in het duister in het bos geld aan het tellen is en gesnapt door de geheime Cam . Ook lekker zou zijn om bekende voetballers te kunnen betrappen op sex volwassen jongens . Enig voor de kijkcijfers gekte .Pas maar op als je tegenwoordig met een volwassen jongen gaat afspreken in een Cafe Hij Kan Zo Bij De Gestapo Werken .

    /   Reply  / 
 5. Julia

  Jeeeeemig. Dit is wel weer een nieuw dieptepunt hoor in de Nederlandse ‘journalistiek’. Holy fucking moly. Laat die man lekker, je mag het dan allemaal niet zo fris vinden dat zo’n oude man met een jonge man zit te flirten, hij doet niks illegaals en het heeft niks van doen heeft met zijn functie. En de dingen die hij wel zegt die met zijn functie te maken hebben, zijn voor de helft grapjes en voor de andere helft kroegpraat. Big deal. Vind het echt onacceptabel dat de carriere van deze man door dit filmpje – wat geen enkele nieuwswaardige scoop of wat dan ook bevat – ten onder gaat. Pesten is dit gewoon.

    /   Reply  / 
 6. Liesbeth

  Wat een ontzettende lage streek, en wat een niveau! Rutger, heb je zelf geen leven of zo? Dit heeft helemaal niets met journalistiek te maken. Jammer dat in een land als Nederland, waar iedereen toch een behoorlijke opleiding kan krijgen, sommige mensen ervoor kiezen dom te blijven…

    /   Reply  / 
 7. RikSv

  Waarom is iedereen tegen powned, heel eerlijk ik vind het gewoon schandalig van die burgemeester, laat hem maar aftreden weg er mee. Moi.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>