Oranje organiseert barbecue voor vluchtelingen

‘Niemand in Oranje is tegen asielzoekers’ • ‘Het zijn gewoon mensen’

Jan Voortman, een sympathieke inwoner van het veelbesproken Drentse dorp Oranje was woensdagavond te gast in de talkshow van Jeroen Pauw. Hij vertelde hoe goed de dorpelingen werkelijk omgaan met de vluchtelingen.

‘Die mensen hebben al genoeg beleefd, en wij hebben een winkel bij ons aan het bedrijf. Ik heb een tuincentrum, ik heb een Arabische winkel, en om die mensen een goed gevoel te geven denken we: we gaan een barbecue geven’, aldus Jan.

Een topkerel die de beeldvorming uit veel media over totaalpaniek onder woedende, wanhopige burgers op charmante wijze ontzenuwt. ‘Het zijn gewoon mensen. Wij praten iedere dag met die mensen, en het is triest wat die mensen allemaal meemaken’, zo vertelt hij. ‘Niemand in Oranje is tegen asielzoekers.’

PvdA-leider Diederik Samsom was ook te gast om politieke antwoorden te geven op de enorme vluchtelingenopgave waar ons land zich voor gesteld ziet.

Vrij Nederland: Nieuw symbool van de vluchtelingencrisis Jan Voortman

Terugkijken: goed gesprek in Pauw

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>