Pechtold politicus van het jaar volgens jongerenpanel

Met 17% van de stemmen • ‘Hij stapte over zijn eigen schaduw heen’

D66-leider Alexander Pechtold is door het Jongerenpanel van EenVandaag gekozen tot politicus van het jaar 2013. PVV-voorman Geert Wilders en minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem eindigden op de tweede en derde plaats.

In totaal brachten zo’n 1700 jongeren hun stem uit. De percentages zijn overigens behoorlijk laag. Pechtold won met slechts 17 procent van de stemmen, Wilders werd maar door 14 procent de beste genoemd, en Dijsselbloem werd derde met 9 procent. 60 procent van de ondervraagden maakte dus een andere keuze.

De jongeren die op Pechtold stemden waarderen hem omdat hij goed is in het debat, duidelijke taal spreekt en de belangen van jongeren behartigt. Verder wordt genoemd dat hij vasthoudt aan het speerpunt onderwijs en dat hij het afgelopen jaar het kabinet meerdere malen heeft gesteund.

Een van de jongeren: ‘Pechtold heeft in het afgelopen jaar op verschillende momenten het kabinet geholpen met het maken van plannen. Hij stapte over zijn eigen schaduw heen en maakte plannen in het belang van het land.’

Aankomende maandag wordt in een speciale uitzending van EenVandaag bekend gemaakt welke politicus de verkiezing ‘Politicus van het Jaar’ wint.

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Pechtold politicus van het jaar volgens jongerenpanel

  1. Paul Hilgenberg

    Allemaal politiek maffia geneuzel .WIJ HEBBEN EEN ONDERZOEK GEDAAN …….Nederland zit vol met VARKENSUITSCHOT van politici die zich voordoen als de lachende baby van maffia Brussel .

      /   Reply  / 
  2. Daan van der Keur

    Ha, ha, ze moeten wel met die VVD w(i)ethouder, opgestapte VVD alcoholist, veroordeelde VVD provinciaal etc. Hadden ze een VVD-er gekozen dan was het “De crimineel van het jaar” geworden……..

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>