Dijsselbloem nog populairder in Politieke Barometer

Geen opvallende zetelverschuivingen in de nieuwe Politieke Barometer van Ipsos. De twee zetels die D66 stijgt en het CDA inlevert vallen binnen de foutmarge. Datzelfde geldt voor de verschuivingen van enkele zetels bij andere partijen.

Volgende week begint het zomerreces in politiek Den Haag, en Ipsos greep deze gelegenheid aan om vast vooruit te blikken op het najaar. Nederlanders zijn vooral pessimistisch als het gaat om buitenlandse politieke ontwikkelingen, blijkt uit een aantal aanvullende vragen die Ipsos aan respondenten voorlegde.

Zo denken twee op de drie Nederlanders dat terreurorganisatie ISIS verder zal groeien in het Midden-Oosten. De extremistische beweging bevindt zich nu nog vooral in delen van Irak en Syrië. Daarnaast verwachten weinig ondervraagden dat de toestroom van vluchtelingen naar Europa zal gaan afnemen.

Wat betreft de relatie tussen het Westen en Rusland voorspellen Nederlanders weinig goeds. Iets meer dan de helft denkt dat de band alleen maar verslechtert. Ook denken weinig Nederlanders dat er dit najaar verdachten voor de rechter worden gesleept voor het neerhalen van vlucht MH17.

Over de toekomst van Griekenland in de Europese Unie zijn Nederlanders verdeeld. Er zijn op dit moment meer mensen die verwachten dat Griekenland in de Europese Unie zal blijven, dan mensen die het land eruit zien stappen.

Rapportcijfer kabinet zwak maar stabiel

Het kabinet-Rutte-II krijgt een 5,2 als rapportcijfer. Dat is aan de zwakke kant, maar op zich stabiel. Dramatisch slecht is het ook niet, want als er over de breedte veel ontevredenheid is dan zakken dit soort cijfers richting een 4.

De meeste Nederlanders denken dat het kabinet dit jaar gewoon zal aanblijven. Slechts 19 procent denkt dat het kabinet het einde van het jaar niet haalt.

Bij de beoordeling van de bewindslieden is deze week een flinke stijging te zien bij minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem. Hij stijgt van de 5,8 die hij vorige maand kreeg (en waarmee hij sowieso al tot een van de populairste politici behoorde) nu naar een 6,5 als rapportcijfer. Dat is een relatief hoog cijfer.

Het hangt vast samen met zijn sterke optreden als voorzitter van de Eurogroep in het Griekse dossier. Uit een peiling door EenVandaag bleek eerder deze week dat ruim 60 procent de strenge houding tegenover Griekenland steunt.

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Dijsselbloem nog populairder in Politieke Barometer

  1. Lex

    De groei van D66 baart mij grote zorgen een eurofielen partij, met een enorm groot hart voor asielzoekers.

    Een partij de de islam als religie ziet en niet als een ideologie als het Communisme.

    Als D66 aan de macht komt en dat miezerige mannetje premier van nederland word dan ga ik emigreren naar Nieuwszeeland.

    Die ellende wil ik niet mee maken.

    Lex

      /   Reply  / 
    1. henny rensenbrink

      Ook in NZ is het niet rozengeur en maneschijn…..Maar de opgaande lijn voor D’66 en Pechtold in de peilingen,baart ook mij zorgen. Maar hoop doet leven ! Tegen de tijd van nieuwe verkiezingen is Pechtold al een risee…

        /   Reply  / 
  2. Theo Hofman

    Dijsselbloem de populairste politicus om zijn sterke optreden als voorzitter van de Eurogroep in het Griekse dossier.
    Laat me niet lachen, mensen weten zo en zo weinig van hoe het zit met Griekenland en wat die Dijsselbloem al dan niet uitvreet weten ze helemaal niets en zo sterk komt hij niet over.
    Bovendien wordt Merkels Schoothondje over twee weken aan de kant geschoven en vervangen door een Spanjaard, dat weet het gros van de burger niet eens.
    Hoe was het ook al weer, 63% stemde toch tegen dat belachelijke Europa maar werd toch democratisch aan de kant geschoven.
    Het gros van de Nederlanders denkt er nog zo over, dus waarop zou Dijselbloem zo populair zijn?

    Bovendien, mij vragen ze nou nooit iets als het om een politieke mening gaat!

      /   Reply  / 
  3. Paul

    De overheden vergeven onze belasting centen gratis aan de Banken en andere overheden zoals Griekenland dat toch in totaal bijne 300 miljard heeft gekregen . In de vorm van de ECB lijkt het net of deze Carnavals Regering van Haag niets heeft bijgedragen aan Griekenland . De Banken daar in Grijpenland zeggen dat hun centjes op zijn en de Banken dicht zijn .Zo willen ze weer gratis nieuw geld hebben van buiten Griekenland . Dan vraag ik mij af als die Banken daar bijna blut zijn WAAR is dan die gratis 300 miljard gebleven. Normaliter komen dat soort gelden toch ook op Banken te staan . Of heeft de Griekse overheids bende die 300 miljard toch ver weg op buitenlandse Banken staan waar ze wel lekker rente over krijgen . Of de Griekse overheid heeft dat geld onderling verdeeld ,kan ook . Farifakis Financien is er toch maar mooi vandoor gegaan met zijn stukadoorskopmaffia op zijn mmotor met zeker in zijn gedachte een heel hoop gratis centjes erbij ZEKER WETEN . Hij was een blauwe maandag de Griekse Minister van Financien . Nou dat gaat nog een hele grote staatsboot voor hem worden op de Bahama s plus de rest .En nog een hoop zakgeld voor zijn verdere leven . En ergens op de Bahama s natuulijk een nieuw huis in de bergen plus een nieuwe motor plus reserve onderdelen . Van die gratis 300 miljard zal hij toch zeker wel 1 miljard hebben afgesnoept . Het rare ook is dat er nooit iemand is geweest die zegt wat er met dat geld gebeurt . Het wordt gewoon overgemaakt aan de Griekse overheid en voor de rest is alles in stilzwijgen . De bevolking ziet er niets van . Het klopt ook helemaal niet .De Griekse overheid krijgt 300 miljard en moet dan hervormen,hervormen is bij Brussel alle belastingen verhogen en nog meer arrenmoede onder de burgers veroorzaken .Maar om belastingen verhogen en de bevolking de poot uit te trekken hebben overheden toch niet gratis 300 miljard voor nodig . Of zou het machtsgeld geschenk zijn geweest voor Griekenland inruil voor macht van de EU dat Griekenland maar vooral niet bij Poetin komt te zitten .En de bevolking wordt maar van alle kanten uitgeknepen . En als ze oorlog maken gooien ze de bevolking de bommen op hun kop .En daarna knijpen ze de bevolking weer uit . En dan wordt het weer oorlog en krijgt de bevolking weer hun eigen belasting centen bommen op hun kop . This een bovenaardse aarde een ronde draaiende bol in het Universum dat een sprookje is .Alleen ,helaas zitten en lopen er veel te veel idioten op dit sprookje aarde die denken dat de aarde van hun is ,onderandere de krankzinnigen van de EU te Brussel .

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>