De nummer 14 van CDA: Eddy van Hijum

Hoe goed kennen wij onze parlementariërs nou eigenlijk? Geïnspireerd door de illustere nummer 14, worden de huidige parlementariërs onder de loep genomen. Ditmaal is het de beurt aan de nummer 14 van het CDA, Eddy van Hijum.

Yde Johan (Eddy) van Hijum (Delft, 17 april 1972) is een politicus van Nederlandse afkomst. Hij neemt zitting in de Tweede Kamerfractie namens het CDA, sinds september 2003. De politicus van Friese komaf is woonachtig in Overijssel. Na de afronding van het Atheneum op het Bogerman College in Sneek, is van Hijum bestuurskunde gaan studeren aan de Universiteit van Twente. Als onderzoeker aan dezelfde Universiteit heeft van Hijum zijn promotieonderzoek gedaan naar de bestuurlijke organisatie en de bekostiging van de watersector in Nederland. Hij was onder meer werkzaam als adviseur op het gebied van bestuurlijke organisatie bij Infram, KPMG en PriceWaterhouseCoopers. Als gemeenteraadslid (voorzitter van de CDA-raadsfractie) in Zwolle is van Huijm in 2003 lid geworden van de Tweede Kamer. Hij zit op het moment van schrijven 3026 dagen in de Kamer en is daarmee een van de meer ervaren krachten van de CDA-fractie.

Motto: “Ik ben actief in de politiek geworden om te kunnen werken aan mijn ideaal van een betrokken samenleving en een betrouwbare overheid.”

Politieke commissies waarin Eddy van Hijum zitting neemt:

Eddy van Huijm nader bekeken

Naar eigen zeggen neemt van Hijum zitting in de Tweede Kamer om de kloof tussen politiek en burger kleiner te maken. Dit doet hij door middel van werkbezoeken en spreekuren in zijn regio (Overijssel) of door verenigingen en bedrijven te ontvangen in Den Haag. Uiteraard maakt hij gretig gebruik van Sociale Media als Twitter, Facebook en Hyves. Van Hijum richt zijn pijlen met name op Sociale Zaken en werkgelegenheid.

Als woordvoerder voor het CDA verschijnt van Hijum met name in de media als het gaat om zaken rondom de werkgelegenheid. Zo werd Eddy van Hijum recent gehoord over de lage verzekeringsgraad van zelfstandigen, en pleitte hij voor collectieve verzekeringen voor zelfstandigen. Ook botst van Hijum regelmatig met partijgenoot en minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Piet Hein Donner. Zoals over de ontslagvergoedingen, de positie van flexwerkers, ‘moe landers’ en de werkwijze van het UWV. Eddy van Hijum maakt in de media een correcte en consistente indruk, in een ietwat saai(of degelijk?) ‘jasje’.

Meer weten? Volg Eddy van Hijum op Twitter!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “De nummer 14 van CDA: Eddy van Hijum

  1. Pingback: Tweede Kamer bezorgd over kwaliteit kinderopvang | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>