Samenwonende homo’s van harte welkom bij ChristenUnie

Samenwonende homo’s zijn van harte welkom om actief te worden binnen de ChristenUnie. Dit zegt CU-leider Arie Slob vanavond in het NCRV-programma Altijd Wat. Wel verlangt de ChristenUnie van homo’s die actief willen worden binnen de partij dat ze het CU-partijstandpunt onderschrijven, dat het huwelijk exclusief voorbestemd moet zijn voor een man en een vrouw.

Slob kiest hiermee voor een liberalere koers.

Zijn voorganger André Rouvoet zei vlak voor de verkiezingen in 2010 nog dat een homo met een partner geen functie binnen de ChristenUnie kon vervullen. Dat standpunt herriep hij daarna, maar toen was het kwaad al geschied. De partij verloor onverwacht een zetel, ten dele door die opstelling, zo bleek uit een evaluatie.

In het tv-programma Altijd Wat zegt Slob vanavond dat een homoseksueel die binnen de partij actief wil zijn, net als andere kandidaten wel langs een selectiecommissie moet om te bekijken of hij of zij ‘politiek geloofwaardig’ is. Daarbij mag zijn privéomstandigheid, dat een homo samenwoont met een partner, geen criterium zijn om de kandidaat af te wijzen.

Lees meer op de site van de Gaykrant.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>