Ophef over poster van bloederige Roemer met kettingzaag

Het zakenblad Quote komt deze maand met een uitvouwposter van Emile Roemer, bebloed en met een kettingzaag in zijn handen. De begeleidende tekst: ‘Als Roemer in het Torentje belandt verhuizen wij naar Zwitserland’. Op de voorpagina zet Quote de waarschuwing: ‘Stop de SP!’ in hoofdletters.

Het is een opmerkelijke actie. Jort Kelder, voormalig hoofdredacteur van Quote, is een goede vriend van VVD-lijsttrekker Mark Rutte. Die link wordt door veel mensen nu dan ook gelegd; Quote zou met deze uitgesproken actie campagne voeren voor de VVD.

De montage is een verwijzing naar de horrorfilm The Texas Chainsaw Massacre, waarin een gestoorde man aan het moorden slaat om zijn straatarme familie te onderhouden.

De poster zorgt voor veel opgetrokken wenkbrauwen, maar de SP zegt niet onder de indruk te zijn. ‘Ach, Quote heeft ook eens iets bedacht. Verder geen mening over’, aldus de SP-campagneleider tegen BNR. Roemer zelf schijnt alleen drie keer gezucht te hebben.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>