PvdA wil 10.000 extra wijkverpleegkundigen

Op de dag dat de VVD ervoor pleit dat mensen voortaan zelf hun thuiszorg betalen, komt de PvdA met een plan voor 10.000 extra wijkverpleegkundigen. Kamerlid, en nummer twee op de PvdA-lijst, Jetta Klijnsma kondigt een masterplan aan in Trouw. Ook moeten er volgens de PvdA 1000 zorgcentra in de wijken worden opgezet.

Het plan gaat in totaal 1 miljard euro kosten. Klijnsma zegt dat door de zorgcentra en de inzet van wijkverpleegkundigen veel geld bespaard kan worden.

In de zorgcentra werken huisartsen, fysiotherapeuten, apothekers, diëtisten, tandartsen, wijkverpleegkundigen en andere zorgverleners in één gebouw samen.

Ook met de wijkverpleegkundigen wil de PvdAn veel geld besparen. De huidige thuiszorg is versnipperd, het overzicht ontbreekt en de indicatie hoeveel en welke zorg iemand nodig heeft is bureaucratisch geregeld. De wijkverpleegkundige heeft wel overzicht, kan tijdig signaleren en doorverwijzen. De PvdA wil dat de indicatiestelling deels weer gedaan wordt door de wijkverpleegkundige, zoals het vroeger ook was.

Lees het interview met Jetta Klijnsma op trouw.nl

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>