VVD: mensen moeten thuiszorg voortaan zelf betalen

De zorg is een belangrijke onderwerp in deze campagne. Er ligt een duidelijke scheidslijn tussen partijen die de kosten willen beteugelen door hogere eigen bijdragen, minder vergoedingen en marktwerking aan de ene kant, en partijen die de stijgende kosten willen aanpakken door juist te stoppen met marktwerking, en premies en eigen bijdragen inkomensafhankelijk te maken, aan de andere.

De VVD voert de eerste stroming aan, en wil de rol van de overheid op het gebied van de zorg aanzienlijk inperken.

De partij zet Edith Schippers (demissionair minister van Volksgezondheid en nummer twee op de VVD-lijst) in om het standpunt van de partij te verkondigen. Vandaag pleit zij er in het AD voor dat de thuiszorg niet meer collectief gefinancierd moet worden. Mensen moeten volgens haar zelf voor de thuiszorg gaan betalen.

Als het aan de VVD ligt krijgt in principe niemand nog een vergoeding voor thuiszorg, tenzij iemand helemaal geen familie of vrienden heeft om op terug te vallen. Volgens Schippers is dat onontkoombaar wil de zorg betaalbaar blijven. Uit berekeningen blijkt dat een gemiddeld gezin nu 11.000 euro per jaar aan zorgkosten betaalt.

Eerder deze week pleitte Schippers er ook al voor om hard in te grijpen in de ouderenzorg. PvdA, PVV en SP verzetten zich tegen het korten op de ouderenzorg. Over hen zegt Schippers dat zij hun kop in het zand steken: ‘Ze hebben de mond vol van solidariteit, maar bij hen is de gewone man de dupe. Voor hem wordt de zorg onbetaalbaar.’

Wat is het meest beschamende politieke moment 2011?

  • Het mislukte charme offensief van Staatsecretaris Bleker richting Mauro (43%)
  • Het ‘bedrijfspoedel’ incident tussen PVV-leider Wilders en PvdA-leider Cohen (43%)
  • Het ‘je zit er maar 50 miljard euro naast, foutje bedankt’ moment van premier Rutte (14%)
Loading ... Loading ...

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>