Kunduz-partijen zitten in hun maag met forenzentaks

Het D66-congres heeft vandaag een voorstel aangenomen dat werkgevers de mogelijkheid biedt om OV-gebruikers te compenseren voor de forenzentaks. Hiermee is D66 de laatste van de Kunduz-partijen die met nieuwe voorstellen rondom de voorgenomen reiskostenbelasting te komen.

GroenLinks wil OV-reizigers ontzien. ChristenUnie wil dat ook en pleit ervoor dat automobilisten niet te veel worden getroffen. Het CDA kiest voor een verlaging van het onbelaste deel, en de VVD wil er helemaal vanaf.

In het nieuwe D66-voorstel blijft de taks zelf wel overeind. Met name de PvdA voert stevig campagne tegen de forenzentaks, evenals tegen de btw-verhoging die de vijf partijen in het Kunduz-akkoord (ook wel Lenteakkoord of Vijfpartijenakkoord genoemd) hebben afgesproken. De SP en PVV hebben ook kritiek, maar voeren tot nu toe een meer algemene campagne, met een nadrukkelijke positionering tegen Europa.

Als er na de verkiezingen geen alternatieven komen, dan gaan de maatregelen uit het Kunduz-akkoord, met steun van VVD, CDA, D66, GL en CU, in 2013 gewoon door.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>