Rutte ziet geen verschil tussen PvdA, SP en GroenLinks

Op het VVD-congres waarschuwde lijsttrekker Mark Rutte voor het gevaar van ‘socialisten’ aan de macht. Hij noemde in eerste instantie geen partijnamen, maar na de speech verduidelijkte Rutte zijn mening tegenover de NOS. Hij ziet geen onderscheid tussen PvdA, SP en GroenLinks ‘knappe jongen die dat onderscheid kan maken’, aldus Rutte.

‘De socialisten breken de welvaart af’, zei hij tijdens zijn speech. Volgens Rutte willen zij het begrotingstekort laten oplopen en zorgen zij voor hoge belastingen.

‘Ze schuiven de rekening door naar de volgende generatie en van iedere euro moet de helft naar de overheid.’ De VVD-leider noemde als afschrikwekkend voorbeeld van socialistisch beleid het kabinet van PvdA-premier Joop den Uyl in de jaren ’70.

Rutte prees het liberalisme, waarin regels gehandhaafd worden. ‘Het geluk ligt niet in de overheid. Het geluk ligt in jezelf. We zullen de liberale waarden hard nodig hebben.’

Lees meer en bekijk de video op nos.nl

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>