Peiling: Samsom rukt verder op

Volgens de meest recente peiling van Ipsos Synovate is de PvdA de SP definitief voorbij. Hoewel de VVD met een verschil van vijf zetels ten opzichte van de PvdA de grootste partij blijft is de opmars van Diederik Samsom een feit.

Het succes van de PvdA is voor een groot deel op te hangen aan de lijsttrekker van de partij. Samsom wordt bijvoorbeeld door de kiezers die het Kieskompas in hebben gevuld steeds vaker genoemd als een geschikte kandidaat voor het premierschap.

In de peiling van Maurice de Hond staat de SP nog boven de PvdA maar ook in die virtuele tussenstand naderen de sociaal-democraten met rasse schreden hun socialistische rivalen.

De VVD staat in de peiling op 35 zetels, vijf meer dan de PvdA. GroenLinks van Jolande Sap zakt naar 3 zetels en de PVV blijft voorlopig steken op 18 zetels. D66 en CDA staan beiden op 14 zetels.

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Peiling: Samsom rukt verder op

  1. Peilendoejezo.nl

    52% van de Nederlanders wil minder peilingen in het nieuws; en Maurice de Hond krijgt het rapportcijfer 6. Ook een mening over een peilingen? Zegt het ons!
    Groet Peilendoejezo.nl

      /   Reply  / 
  2. Paul

    Wat een watjes debat was het weer .45 seconden spreektijd,30 seconden spreektijd.In die paar seconden kun je weinig liegen.Nou mag wat zeggen,,nou mag u wat zeggen,,,pardon u bent nog niet aan de beurt.Dit soort miertjes overkill gedoe ben ik snel afgehaakt.De grootste draaikont van de Sint Bernhard partij was er ook bij.Dan draaien zijn ogen naar links en dan knikt hij ja,en even later in een flits dat zijn gezicht weer in beeld komt,dan knikt hij naar rechts ja.De man zijn hersenen kunnen zijn gezicht in enkele seconden doen veranderen van een ja knikker in een nee knikker en van een nee knikker in een ja knikker.We kennen toch allemaal dat hondje op het dashbord van de auto.En dan die Buma,hij wil de Jager weer als M v F in een nieuw Kabinet.Als ze nog een paar Zetels halen.Want de Jager heeft volgens Buma Nederland laten zien dat het zuinig moet zijn.,en de Jager heeft ook laten zien dat hij Spanje en Grijpenland,Portugal scherp heeft gehouden.Scherp gehouden met onze belasting centen van 250 Miljard ja.En dan lullen dat de Jager ons land zuinig houdt.Gezond verstand is,dat ze het gehele CDA ophalen met de Ambulance,en voor jaren in een Inrichting stoppen.Want volgens mij zijn ze zo gek als een draaideur.

      /   Reply  / 
  3. Dagmar

    We worden door de politiek belazerd en we trappen er nog in ook.
    Hoor ik vanmorgen dat de ABP ong. 80 miljoen gaat investeren in een verbreding van een snelweg waar de overheid al jaren op heeft aangedrongen. Het zijn ons gespaarde centjes voor later.
    Logisch als ze zo het geld wegsmijten dat er tekorten komen
    En altijd worden dan een vergelijking met het buitenland,aangehaald,
    maar we zijn Nederland en niet het buitenland. Als je dan echt met het buitenland wil vergelijken moet je er ook bij vertellen hoe het werkelijk in elkaar zit en dan is de realiteit vaak anders dan ze doen voorkomen bijv. de vergelijking met frankrijk dat de franse pensioenfondsen ook investeren in de snelwegen, maar er wordt bewust verzwegen dat ze in Frankrijk tol op de snelwegen betalen,dus dan ben je wel zeker dat het geinvestreerde bedrag terugkomt. Hier geeft de regering de garantie dat de pensioenfondsen meestijgen met de inflatie, maar in deze onzekere tijd is de kans groot dat dit geld nooit meer terug komt. Dus dat kan je niet vergelijken.De politiek maken nooit een vergelijking van de pensioenleeftijd want die ligt in de meeste eu landen lager en zo kan ik nog wel meer dingen noemen. De politiek haalt altijd vergelijkingen aan wanneer het hun uitkomt en ze verzwijgen dan bewust de rest.
    En ook al die planbureaus die berekeningen voor de politiek maken die vaak ook niet kloppen bijv destijds de tandarten tarieven vrij te geven voor de eerlijke concurentie zou goedkoper zijn,terwijl het tegenovergestelde gebeurde, wat nu gelukkig min of meer is teruggedraaid. De politieke partijen gaan af op deze berekeningen, terwijl de werkelijkheid anders is en niet in deze berekeningen worden meegenomen.
    Wie zegt mij dat deze berekeningen op lange termijn nu wel zouden kloppen.
    We hebben nu meer aan beslissingen op korte termijn met de mogelijkheid deze nog aan te passen of terug te draaien, als deze anders zou uitvallen dan verwacht en dat dan ook meteen te doen en er niet eerst weer jaren overheen laten gaan, want tegen die tijd kan het alweer heel anders zijn.
    Beslissingen op lange termijn zijn net zo onbetrouwbaar als het weer.
    De beste oplossing nu is m.i.koopkracht want de meeste politieke partij willen beslissingen nemen waarbij de toekomst voor zowel jong als oud onzeker wordt met als gevolg hand op de knip.
    Met de hand op de knip sluiten meer bedrijven, komen nog meer werklozen en moeten er ook nog meer uitkeringen worden betaald met als gevolg weer een land dat failliet is.
    Dat willen we toch niet.

      /   Reply  / 
  4. Ennio

    de situatie is dat NL alleen geregeerd kan worden door een brede coalitie. Hiervoor dienen VVD, PVDA, D66, en CDA zich te concentreren op wat hen verbind en niet op wat hen scheidt. Wat in ieder geval vermeden moet worden is enige verbinding met de nationaal-socialisten van de PVV en de socialisten van de SP, waarbij de eerste moreel, humanistisch en Christelijk verwerpelijk is, is de tweede dat dat om maatschappelijk politieke redenen…een echte crisis vermijden, kan doorte investeren in een duurzame economie, die het dan makkelijker kan opbrengen om begrotingstekorten weg te weg werken over een langere termijn… hierdoor neemt de werkgelegenheid en koopkracht toe, en de focus ligt dan op het maatschappelijke welzijn anders dan op uitvergrootte negatieve verschijnselen, waardoor de aandacht naar de symptomen gaat en niet naar de kwaal…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>