‘Diplomafraude op de Hogeschool van Amsterdam’

Na de perikelen bij INholland lijkt de volgende Hogeschool aan de beurt. De Telegraaf kopt dat het nu ook hommeles is op de HvA en spreekt van een chaos op de hogeschool. De krant weet te melden dat er sinds 2002 jaarlijks 1000 tot 1500 studenten onterecht een diploma zouden hebben gekregen. Bestuursvoorzitter van de HvA Jet Bussemaker heeft besloten een onafhankelijke commissie in het leven te roepen om deze fraude te onderzoeken.

Bussemaker zegt geen concrete aanwijzingen te hebben dat er fraude is gepleegd, maar ze wil dat een commissie de zaak verder gaat onderzoeken om het zekere voor het onzekere te nemen. Volgens de Telegraaf staan diverse (snoep)opleidingen ter discussie, waaronder International Business School en de Johan Cruyff University.

Het is te hopen dat HvA snel de geruchten via deze onafhankelijke commissie kan ontkrachten. Anders zullen zij net als INholland door het stof moeten gaan om de schade te beperken. De schade is waarschijnlijk al enorm, een imago kan in een dag gekraakt zijn en is maar met moeite te herstellen. Dat zal menig INholland afgestudeerden je kunnen vertellen.

Ondertussen lijkt het erop dat geen enkele HBO meer veilig is en aan het gewenste niveau voldoet. Van Bijsterveldt als u hier nou eens wat aan doet!

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “‘Diplomafraude op de Hogeschool van Amsterdam’

  1. Crisismoe.nl

    Ik hoop voor de studenten die een diploma gehaald hebben op de verdachte opleidingen dat er niets van waar is.

    Je steekt een hoop tijd (en geld) in zo’n opleiding en dan moet het wel wat opleveren.

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Ook Windesheim ondermaats | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>