Ook Windesheim ondermaats

De opleiding Journalistiek van de hogeschool Windesheim is onder de maat bevonden en projecten van studenten die de afgelopen twee jaar zijn afgestudeerd, moeten opnieuw worden beoordeeld. Dat zegt de Nederlands Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO). Er blijkt dat een aantal studenten van de opleiding journalistiek van hogeschool Windesheim ten onrechte een diploma heeft gekregen. NVAO adviseert om de opleiding geen nieuwe hbo-accreditatie te verlenen.

Het is daarmee de zoveelste Hogeschool die door de mand lijkt te vallen. Eerder was het niveau van de opleidingen aan de hoge scholen van INholland en de Hogeschool van Amsterdam reeds onder de maat bevonden. Alsof er een heksenjacht gaande lijkt de volgende hbo-instelling aan de beurt. Nu heeft de NVAO tientallen afstudeerprojecten van studenten van de afgelopen twee collegejaren bekeken en is daarmee tot de conclusie gekomen dat een aantal diploma’s ten onrechte is uitgegeven.

Het is overigens niet de eerste keer dat er een slecht oordeel is over hogeschool Windesheim. Begin 2011 presenteerde de Inspectie van het Onderwijs een rapport over verschillende hbo-instellingen, waarin de hogeschool in Zwolle ook al niet al te best naar voren kwam. De inspectie beoordeelde de situatie toen al als ‘zorgelijk’.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Ook Windesheim ondermaats

  1. Pingback: ‘Huilen is voor Windesheim te laat’ | Politiek

  2. Pingback: Na INholland, HvA en Windesheim blijkt ook de VU een kermis | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>