Na INholland, HvA en Windesheim blijkt ook de VU een kermis

Er zullen Kamervragen gesteld worden over de versimpeling van tentamens door de Vrije Universiteit Amsterdam. En terecht!

De Vrije Universiteit (VU) zou tentamens makkelijker hebben gemaakt om meer studenten te laten slagen, dat beweert docent Gijs Schumacher. SP-Kamerlid Jasper van Dijk gaat hierover Kamervragen stellen

Het lijkt een ordinaire geldkwestie. Waarnaast niet alleen de hoge scholen in Nederland mee te maken hebben maar klaarblijkelijk ook de universiteiten. Hoe hoger het slagingspercentage, de meer geld er bij de universiteit binnen komt. Dat vertelde Gijs Schumacher, politicoloog en docent aan de VU woensdagavond bij BNR.

VVD-Kamerlid Anne-Wil Lucas vindt de financiële beloning per geslaagde student een perverse prikkel.

De hogeschool Inholland werd al eerder beschuldigd van het onder druk zetten van docenten om meer studenten te laten afstuderen.

Er lijkt een behoorlijke bug te zitten in het systeem. Daar waar INholland eerst uitzondering leek, blijkt dat nu de regel slechts te hebben bevestigd. De druk bij het hoger onderwijs ligt hoog, misschien wel te hoog.

Gelukkig is integriteit zo 2011!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Na INholland, HvA en Windesheim blijkt ook de VU een kermis

  1. Pingback: Blamage Windesheim groter dan gedacht | Politiek

  2. Pingback: NVAO HBO INholland reperatiecursus | Politiek

  3. Pingback: Onderwijsinspectie strenger voor HBO instellingen | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>