Donner naar Raad van State: oppositie gekrenkt

De oppositie in de Tweede Kamer hekelt de gang van zaken rond de benoeming van CDA-minister Donner tot vicepresident van de Raad van State. Volgens Minister Opstelten klinkklare onzin, volgens hem is de benoeming niet voorgekookt en is er sprake geweest van een transparante procedure.

Ook volgens premier Rutte is de procedure ‘prima’ geweest, zo vertelde hij bij zijn wekelijkse persconferentie. Volgens Rutte is er ‘volledige transparantie’ betracht en is er totaal geen sprake geweest van achterkamertjespolitiek. Volgens Rutte wist hij pas sinds half november dat Donner mogelijk ging solliciteren. Donner zou er zelf lang over nagedacht hebben omdat hij het ontzettend naar z’n zin had als minister.

De PvdA is veel minder te spreken over de gang van zaken en  zegt dat de benoeming ‘dramatisch is verlopen’. Van een open procedure is volgens de PvdA nooit sprake geweest. PvdA fractieleider Job Cohen vond het optreden van de premier dan ook ‘schijnheilig’.

SP deed daar nog een schepje bovenop en spreek over een ‘klap in het gezicht’ van de Raad van State omdat de onafhankelijk van deze Raad van State hiermee in het geding zou zijn gekomen.

 

 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Donner naar Raad van State: oppositie gekrenkt

  1. Pingback: Na INholland, HvA en Windesheim blijkt ook de VU een kermis | Politiek

  2. Pingback: Uitbreiding asfalt rondom Schiphol legitiem | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>