Blamage Windesheim groter dan gedacht

Een week geleden werd al bekend dat de opleiding journalistiek de Hogeschool Windesheim onder de maats was en dat meerdere studenten onterecht een diploma hadden gekregen. Nu blijkt dat er de afgelopen twee schooljaren meer studenten zijn afgestudeerd dan vooraf was rekening gehouden. 

Volgens de voorzitter van het college van bestuur, Albert Cornelissen zou het aantal afgestudeerden studenten ‘eerder bij de 300 dan bij de 200′ liggen.

Windesheim was al gewaarschuwd, begin 2011 presenteerde de Inspectie van het Onderwijs een rapport over verschillende hbo-instellingen, waarin de hogeschool in Zwolle ook al niet al te best naar voren kwam. Dit rapport kwam naar aanleiding van onder meer onregelmatigheden bij hogeschool Inholland.

Windesheim gaat alle diploma’s uitgegeven door de hogeschool van de afgelopen twee jaar opnieuw bekijken.

De bijna 300 oud-studenten hebben vlak voor de kerst een brief op de mat gekregen over deze kwestie. Zij worden uitgenodigd voor een bijeenkomst. Tijdens de bijeenkomst krijgen ze uitleg over de procedure.

Cornelissen hoopt dat het onderzoek naar de diploma’s eind januari of begin februari is afgerond.

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Blamage Windesheim groter dan gedacht

  1. crisismoe.nl

    je zal maar weer een diploma hebben van Windesheim. Heb je jaren gestudeerd blijkt het een wassen neus diploma te zijn.

    Schandalig.

      /   Reply  / 
  2. Jan

    @crisismoe
    Je zult maar reageren en de helft niet begrijpen. Het gaat om één van de vijftig (!) opleidingen. Een aantal opleidingen van Windesheim is van hoog niveau (en ja een aantal voldoende en een aantal wat minder). Het is net een gewone organisatie :-)

      /   Reply  / 
    1. Cris is moe

      Jan: je hebt gelijk. Ik had er bij moeten zetten dat wanneer je dat specifieke diploma hebt behaald je niet blij zult zijn…

      En dat blijft schandalig.

        /   Reply  / 
  3. Styliste Opleiding

    Dit soort nieuws wordt de laatste tijd ook wel heel erg opgeklopt sinds wat er gebeurd is bij INHolland. Desalnietemin mogen we van Hogescholen toch wel een “bepaald minimaal niveau” verwachten…

      /   Reply  / 
  4. Pingback: Reparatiecursus moet kunnen | Politiek

  5. Pingback: Onderwijsinspectie strenger voor HBO instellingen | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>