Jongeren in Rotterdam treiteren homostel

 In de Rotterdamse wijk het Oude Noorden wordt al sinds enige tijd een homostel herhaaldelijk getreiterd door jongeren uit de buurt.

Het gaat volgens het AD van kwaad tot erger. In eerste instantie beperkte de pesterijen zich nog tot scheldkanonnades, inmiddels hebben de twee mannen met ergers te maken gekregen.

Deze week zouden jongeren olie en bleekwater door de brievenbus hebben gegooid.

Er is nog geen aangifte gedaan door het homostel, wel hebben zij melding gemaakt van de pesterijen bij de politie en de gemeente.

De politie heeft inmiddels een onderzoek gestart en erkent dat de mannen worden geteisterd door pesterijen. Het zou gaan om een groep van jongeren ‘tussen de 13 en 16 jaar uit de wijk’, aldus een woordvoerder van de politie.

Er wordt een wijkteam uit de buurt ingezet om met de jongeren te gaan praten. Ook zullen de ouders worden betrokken bij het verder afhandelen van dit probleem.

Dat dit geen op zich zelf staand feit is, blijkt uit de berichtgeving over Utrecht. De burgemeester van Utrecht, Aleid Wolfsen is ook al meermalen geconfronteerd met ‘buurtterreur’ en erkent dat dit een ernstig maatschappelijk probleem is.

Het stelselmatig wegpesten van homo’s, lesbiennes of Marokkanen door buurtjongeren lijkt een groter wordend maatschappelijk probleem. Een probleem dat niet alleen in Utrecht en Rotterdam maar in alle andere grote steden in Nederland voor lijkt komt.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Jongeren in Rotterdam treiteren homostel

  1. Pingback: Burgemeester ontslaan bij inadequaat optreden homogeweld | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>