Aleid Wolfsen verder in het nauw

Ondanks dat Aleid Wolfsen burgemeester van Utrecht bij hoog en laag volhoudt dat er kordaat is opgetreden tegen de pesterijen tegen een gezin van Marokkaanse afkomst, is het wel het zoveelste smetje op zijn trackrecord.

De oud kamerlid van Partij van de Arbeid Wolfsen speelde eerder een discutabele rol in de zaak van de geweldpleging tegen homo’s. Daarin werd hem vooral verweten te soft en te laat te reageren. Nu er een Marokkaans gezin in de wijk Leidsche Rijn stelselmatig blijkt geterroriseerd door een groep buurtjongeren, blijken de maatregelen van de burgemeester wederom onvoldoende. Het gezin is onder aanhoudende druk verhuisd.

Volgens Wolfsen ligt het niet aan zijn optreden, zo zijn er ‘tal van maatregelen genomen’ welke onder meer hebben geleid tot een aantal veroordelingen. Hij betreurt het dan ook zeer dat het gezin alsnog heeft moeten verhuizen. De advocaat van het gezin  is van mening dat de politie meer had kunnen en moeten doen en overweegt verdere juridische stappen.

De burgemeester verschuilt zich achter het feit dat ‘buurtterreur’ een ernstig maatschappelijk probleem is. Hij heeft daar, hoe kwalijk ook, waarschijnlijk nog gelijk in ook. Dit probleem lijkt niet typisch Utrechts, ook in andere grote steden in Nederland doemen soortgelijke problemen op. Wel lijkt Aleid Wolfsen een neusje te hebben voor problemen, waarin hij zich tot nu toe als een gladde aal doorheen heeft weten te worstelen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Aleid Wolfsen verder in het nauw

  1. Pingback: Jongeren in Rotterdam treiteren homostel | Politiek

  2. Pingback: Burgemeester ontslaan bij inadequaat optreden homogeweld | Politiek

  3. Pingback: Wolfsen weer in het nauw door aanhoudend homogeweld | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>