Stemwijzer verbreekt adviezenrecord

De website van de Stemwijzer heeft woensdag haar eigen record uit 2006 gebroken. Voor die verkiezingen werden 4,7 miljoen adviezen uitgegeven, de huidige verkiezingen leverden minstens 4,75 miljoen adviesaanvragen op.

Op de laatste dag bleef het druk op de website. Gemiddeld bezochten 45.000 mensen per uur de adviezenwebsite en zelfs in het laatste uur werden er nog ongeveer 20.000 adviezen gegeven.

Overigens kan het totaal nog iets hoger uitvallen dan de 4,75 miljoen, omdat niet helemaal duidelijk is hoeveel mensen advies hebben gevraagd via de app van de Stemwijzer.

Ook het Kieskompas trekt al de hele woensdag veel bezoekers. Zo’n 10.000 tot 30.000 bezoekers per uur. Het totale aantal bezoekers zal uitkomen op ongeveer 1,5 miljoen, verwacht André Kouwel van het Kieskompas.

Electorale paniek
‘Mensen zoeken nog op het laatste moment advies en bevestiging. Dat is een beetje electorale paniek. Wij zijn er eigenlijk niet blij mee dat zo veel mensen op het laatste moment nog gaan kijken en dan halsoverkop gaan stemmen’, aldus Krouwel.

Dinsdagavond zorgde het slotdebat voor topdrukte. Volgens André Krouwel van het Kieskompas moesten de servers van de site zelfs opnieuw worden opgestart, omdat ruim 100 duizend mensen de site bezochten.

Naar het lijsttrekkersdebat van de NOS keken 1,7 miljoen mensen, meldt Stichting Kijkonderzoek (SKO). Daarvan hadden volgens NOS-directeur Jan de Jong 890 duizend kijkers nog niet eerder naar een debat gekeken, meldde hij op Twitter via SKO.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Stemwijzer verbreekt adviezenrecord

  1. silver price

    Op de laatste dag bleef het druk op de website. Gemiddeld bezochten 45.000 mensen per uur de adviezenwebsite en zelfs in het laatste uur werden er nog ongeveer 20.000 adviezen gegeven. Overigens kan het totaal nog iets hoger uitvallen dan de 4,75 miljoen, omdat niet helemaal duidelijk is hoeveel mensen advies hebben gevraagd via de app van de Stemwijzer.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>