PvdD wil muizen diervriendelijk de deur uit werken

De Tweede Kamer moet op een diervriendelijke manier de overlast van muizen in het Kamergebouw tegengaan, dat stelt de Partij voor de Dieren.

De partij heeft in een brief aan het Presidium vragen gesteld over het gebruik van muizenvallen in het gebouw van de Tweede Kamer.

De partij wil dat vallen worden gebruikt waarin de knaagdieren levend worden gevangen.

Na het kerstreces is er een muizenplaag geconstateerd in het Kamergebouw. Er zouden overal vallen zijn geplaats en ‘drie keer per dag dode muizen worden afgevoerd,’ dat zegt de PvdD.

De Partij voor de Dieren heeft inmiddels de dodelijke vallen verwijderd uit het door hen gebruikte deel van het Kamergebouw. En deze vervangen door inloopvallen waarin muizen levend gevangen worden.

De PvdD wijst erop dat er meer aan preventie zou kunnen worden gedaan. Dit kan bijvoorbeeld al door te zorgen dat er geen etensresten achterblijven op de fractiekamers.

Ook zou een adequate afdichting van gaten en kieren in het gebouw een slok op een borrel schelen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “PvdD wil muizen diervriendelijk de deur uit werken

  1. Pingback: PvdD komt met verplichte doggybag | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>