Vuurwerkverbod een zoveelste tranentrekker van de PvdD

Ik moet altijd een beetje gniffelen om mijzelf. Of liever gezegd om mijn gedachtes. Ik geef toe er zijn leukere dingen die je met jezelf kunt doen maar het is niet anders. Telkens als de partij van de Dieren de Kamer voor heel eventjes in de tang houdt, zit ik op de kast. Grote verbijstering en oprechte irritaties maken zich dan van mij meester. Hoe is het toch mogelijk dat de partij van sandaal dragend Nederland zoveel in de melk te brokkelen heeft?

Toegegeven soms wordt de partij een handje geholpen in de zoektocht naar massale aandacht voor dieren. Dit was het geval bij het onverdoofd ritueel slachten. Toen ontpopte de PVV zich als een verkapte lijstduwer van de PvdD en was mede vormgever aan het fanatiek debat over de slachting van dieren. Maar ook dit oudjaar was het raak, er moest een verbod komen op vuurwerk want onze lieve diertjes ondervonden immers heel veel last van al dat geknal. Voor mij op dat moment eenzelfde discussie als het wel of niet door racisme gedreven verschijnsel zwarte piet en zijn blanke bebaarde baas. Klauwen af van sommige tradities!

Prima dat ze er zijn, maar wat doen al deze goed gemutste, synthetische geitenwollen sokken dragende, paarden fluisterende, vegetarische, kiloknaller mijdende, tofu barbecueënde, fanatische vogelspotters eigenlijk in de Tweede Kamer? Laat ze zich al actievoerend vastketenen aan de dichtstbijzijnde Paal met gele M.

Uiterst pijnlijk dus als je met nieuwjaar met eigen ogen, vanaf een Duintop in de kop van Noord-Holland, een op hol geslagen meute ganzen meemaakt die van gekkigheid door al het vuurwerk geknal niet weten waar ze het zoeken moeten. Had de Partij voor de Dieren dus toch een beetje gelijk. En belangrijker, hoewel het gelukkig maar mijn eigen gedachten betrof, ik heel erg ongelijk. En ik moet bekennen dat doet een beetje pijn. Vanaf het nieuwe politiek jaar kijk ik dus iets milder naar de PvdD. Iets, want mijn stem verliezen aan de partij zie ik dan weer niet snel gebeuren.

facebook share facebook share

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Vuurwerkverbod een zoveelste tranentrekker van de PvdD

  1. Paperproof

    De PvdD heeft volkomen gelijk. Sterker nog, het wachten is op andere politieke partijen die een lans breken voor in instellen van een algeheel vuurwerkverbod voor particulieren.
    De tergend harde knallen van de afgelopen 2 weken, die ook ‘s nachts (niet oudejaarsnacht) doorgingen, zijn voor mij de druppel. Het moment nadert, waarop ik begrip begin te tonen voor het gebruiken van geweld tegen deze misdadig vandalen, die zowel mij als mijn (dieren)omgeving terroriseren.

      /   Reply  / 
  2. Herman

    Tradities zijn niet heilig. En soms moet er een herijking plaatsvinden. Tijden en inzichten veranderen en dat maakt dat gebruiken en tradities op zeker moment niet meer als onschuldig kunnen worden aangemerkt. We katknuppelen niet meer, evenmin als het palingtrekken no op een enthousiaste onthaal kan rekenen. In sommige achterlijke nederzettingen vindt men het nog leuk om de kop van een (ge)dode gans af te trekken, maar ook daar zal spoedig – onder druk van vooral de Partij voor de Dieren – een eind aan gemaakt worden. Het afsteken van vuurwerk met oud&nieuw is totaal uit de hand gelopen en sus is het hoog tijd maatregelen te nemen. Stoppen met die ellende! En ik ben blij dat de ‘partij van sandaal dragend Nederland’ zo veel invloed heeft dat er in ieder geval naar geluisterd wordt. Alle vooroordelen tegen deze partij blijken gebaseerd op onwetendheid dan wel onverschilligheid wat betreft het lot van ons omringende levende wezens, ook wel geringschattend ‘dieren’ genaamd. Hoewel ongelovig ben ik geneigd de Partij voor de Dieren een zegen te vinden voor mens en ander dier!

      /   Reply  / 
  3. Crisismoe.nl

    Zoals het nu gaat met Oud en Nieuw is helaas niet zoals het zou moeten gaan. Beetje vuurwerk afsteken is prima. Maar de kosten van de schade aan auto’s en dergelijke, medische hulp en lucht vervuiling zou ons toch aan het denken moeten zetten.

    En dan de dieren. Volg de vogels in je tuin eens. Ze zijn geen moment rustig.

      /   Reply  / 
  4. Pingback: Vuurwerkverbod lijkt een reële optie | Politiek

  5. Pingback: PvdD wil muizen diervriendelijk de deur uit werken | Politiek

  6. erik

    De schrijver maakt een bekende denkfout. Je hoeft namelijk helemaal niet te houden van, of geinteressseerd te zijn in dieren om te vinden dat ze slachtoffer zijn van een groot onrescht.
    Hielden de mensen die vochten tegen de slavernij van de gekleurde medemens? Nee, zij zagen een groot onrecht.

      /   Reply  / 
  7. Henk en Ingrid

    Reactie op: Geplaatst door Paperproof op 3 januari 2012 om 13:10

    “De tergend harde knallen van de afgelopen 2 weken, die ook ‘s nachts (niet oudejaarsnacht) doorgingen, zijn voor mij de druppel.”

    Denk eve na! Dit heeft niks te maken met de jaarwisseling (zie tijdschema). En alle schades die aangericht worden hebben ook niks te maken met de jaarwisseling en het afsteken van vuurwerk tijdens de Jaarwissel.

    Als dit verboden wordt dan is kerst het volgende wat we gaan verbieden want dan blijkt dat iedereen auto’s in brand steekt tijdens de kerst en een paar jaar later wordt schimmel gebarbecued en komt Sinterklaas met de Zwarte/Witte Pieten niet naar Nederland, maar blijft hij in Turkije want eigelijk kwam hij uit Constantinopel en niet uit Spanje.

    Vuurwerk kan straks ook in het rijtje van, ritueel slachten, de Negerzoenen, de Witte of Zwarte Piet, homo’s niet meer pesten, ambulancepersoneel in elkaar slaan, roken op station, bellen in de auto, qat enz.
    Als we iedereen en alles in z’n waarde laten zijn we een stuk beter af.

    De schrijver steld terecht de vraag “wat doen al deze goed gemutste, synthetische geitenwollen sokken dragende, paarden fluisterende, vegetarische, kiloknaller mijdende, tofu barbecueënde, fanatische vogelspotters eigenlijk in de Tweede Kamer?”

      /   Reply  / 
    1. Herman

      Beste Henk, lieve Ingrid,
      Jullie moeten toch eens om andere medicijnen vragen, want deze hebben erg nare bijwerkingen. Je gaat er namelijk wartaal van uitsslaan.

        /   Reply  / 
    2. erik

      Ja vuurwerk hoort ook in dat rijtje thuis.

        /   Reply  / 
  8. Henk en Ingrid

    hahaha

    Je hebt helemaal gelijk Herman

      /   Reply  / 
  9. Pingback: PvdD komt met verplichte doggybag | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>